Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
11. novembra 2018

Na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico se je ciklokros vreme le nakazalo, osemdeseterica na štartu in zanimivo dirkanje v najštevilčnejši kategoriji dneva z zmago Matija Rimahazija.

Če kdo ni opazil – v soboto se je začel pokal Slovenije v ciklokrosu. Zagotovo smo opazili tisti, ki smo se iz sončne osrednje Slovenije odpravili v oblačno Ilirsko Bistrico oziroma še malo višje na Črne njive, letos že prizorišče Bike & beer festa, na tretji CX Črne njive oziroma Park Seventeen ciklokros Črne njive (po pokrovitelju, lokalni piceriji). V ciklokros vreme pač. Čeprav prav prijetno, suho in ne prehladno. Prave ciklokros razmere šele pridejo …


Matija in Pero skupaj na enoslednici

V vseh kategorijah skupaj je nastopilo okoli 80 kolesarjev. Če se osredotočimo na zadnji štart dneva, ko so se v krog z dolgimi ravninami ter dvema vzpončkoma zagnali člani in veterani, se je na svoji sploh prvi dirki na kolesu za ciklokros najbolje izkazal 29-letni Blejec Matija Rimahazi (Topfit team). Začel je iz tretje vrste in se v le enem krogu prebil do vodilnega Petra Zupančiča (Calcit bike team). Kakšen krog sta kolesarila skupaj, nato pa je Matija potegnil in si do konca prikolesaril skoraj dve minuti prednosti.

Medtem je Perota ujel Matej Kravos (Tuš team), ki ga je že čisto na začetku ustavil eden redkih defektov. Čeprav nastopata v različnih kategorijah, sta se po enajstih krogih za čast drugega mesta v aboslutni konkurenci pomerila v ciljnem šprintu, v katerem je bil močnejši Matej.


Kravos in Zupančič v zadnjih krogih

Zupančiču je tako pripadla zmaga med elito, Rimahazi je pred Kravosom in Matejem Dakskoblerjem (KK Pantal) slavil v kategoriji master 1, Matjaž Kovač (Izvir Vipava) pa je bil najhitrejši v starejši veteranski kategoriji master 2.

Rimahazi ni “nevaren” za kakšno skupno trofejo v pokalu, saj bo imel čas nastopiti le še v Škofji Loki, nato da njegova trenerska služba v smučarskem teku ponese na sneg. “Letos sem nastopil le na dveh dirkah, MTB maratonu Slavnik ter na cesti na kronometru v Radovljici, nastopam po navdihu,” pravi Matija, ki je lani trikrat zmagal med amaterji v pokalu v krosu SloXcup, predlani pa dvakrat, enkrat na državnem prvenstvu.


Rimahazi na edinem resnejšem klančku na krogu

V prejšnji dirki je med mladinci z ogromno prednostjo zmagal Italijan Michele Chiandussi (ASD GS Doni), s tremi minutami zaostanka mu je bil še najbliže zmagovalec med mlajšimi mladinci Jure Rus (MBK SportR.si). Oba sta oblekla prvi majici vodilnega v sezoni, saj imata mladinski konkurenci pokrovitelja, italijanskega proizvajalca sedežev, zato se njihov pokal imenuje Pokal Selle SMP Junior.

Med ženskami je zmagala Tina Perše (Calcit team), sicer na gorskem kolesu, za njo je na “pravem” zmagovalne točke za pokalno razvrstitev pobrala Saša Žavbi Kunaver (BTC City Ljubljana).

V kategorijah dečkov in deklic, ki so odprli spored, pa sta na najvišji stopnički stopila Marcel Gladek (MBK SportR.si) in Hana Kranjec Žagar (Calcit bike team).

Pokal v ciklokrosu se nadaljuje naslednjo nedeljo v Škofji Loki. Stara vojašnica, trening na progi od 11. ure in štarti od 12. ure.

Vrstni redi

Preberi še
Ciklokros: Spremenjen pravilnik
Bliža se sezona ciklokrosa

Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam