24. avgusta 2015

Na petem krosu za slovenski pokal po porazu na DP v Kamniku Krajnc pred Nagličem in Tavčarjem.

V sobotnem kratkem krosu slovenskega pokala na Črnem Vrhu nad Idrijo je bil v moški članski dirki znova najhitrejši mlajši član Gregor Krajnc (Calcit bike team). Grega je proti domačim tekmecem klonil letos le na najpomembnejši dirki sezone, državnem prvenstvu pred dobrim mesecem dni v Kamniku, ko se je moral zadovoljiti z bronom v kategoriji in šele sedmim mestom članske dirke.

Tokrat je bil v peti pokalni preizkušnji (za točke je štelo tudi državno prvenstvo) znova najmočnejši, v slabo uro dolgi dirki (da, to je kratki kros) je za 27 sekund ušel Roku Nagliču (KK Ravne), tretji pa je bil v cilju Luka Tavčar (Calcit), ki je tako prvič slavil zmago med elito.

“Že od starta sem bil sproščen, nisem napadal, ampak sem se držal skupine. Videl sem, na katerih delih sem močnejši in zato sem v 4. krogu napadel ter si zagotovil prednost do cilja,” je po dirki za prijavim.se povedal Krajnc.

“Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Iz dirke v dirko je bolje, to je letos moja najboljši rezultat in sem zelo zadovoljen z napredkom. Taka proga mi ustreza, ker ni preveč tehnična, saj mi malo tehnike še manjka. Malo sem imel tudi sreče, saj je Mitja (Tancik) na začetku dirke padel. Z njim se namreč boriva za prvo mesto v skupni razvrstitvi v elite kategoriji,” pa je svojo vožnjo komentiral zmagovalec med elito Luka Tavčar.

Zaradi pokrivanja s finalom svetovnega pokala je bila med članicami Tina Perše (Calcit) sama na štartu. Vedno zanimivo dirko mladincev je dobil Simon Čibej (Sloga 1902 Idrija), med mladinkami je zmago slavila Vita Movrin (Energijateam.com).

Dirko veteranov je dobil Aleš Boškin (DEŠ Fleš), med amaterji pa je na najvišjo stopničko prvič stopil Tomaž Čefuta (Djak).

Medtem ko imajo mlajše kategorije pred seboj še tri pokalne dirke, pa se starejše za točke pomerijo le še na finalni dirki 19. septembra v Mekinjah pri Kamniku. Pred finalom med elito vodi Mitja Tancik (Energijateam.com) s 105 točkami pred Tavčarjem, ki ima le dve manj, in Matjažem Budinom (MBK SportR.si), ki jih ima 98; pri U23 pa Krajnc s 95 točkami pred Gregorjem Dimicem (Energijateam.com) s 87 in Nagličem s 84 točkami. Pri dekletih bi morala Peršetova za skupno zmago v Mekinjah le priti do cilja.

Vrstni redi 

Daljše poročilo s fotogalerijo na prijavim.se 

Na uvodni fotografiji Gregor Krajnc, foto prijavim.se

Sledite nam