28. junija 2018

Foto zgodba s prireditev, ki so na koroškem festivalu zaznamovale ponedeljek, torek in sredo. S kopanjem, kolesarkami in otroki ter s podporo Specializeda in njihovih zvezdnikov.

Zamisel koroškega gorkokolesarskega festivala je že šesto leto enaka – večje prireditve v dveh koncih tedna, vmes pa kup bolj ali manj spremljevalnih dejavnosti. Za lokalno sceno in za tiste, ki se odločijo tu preživeti kos počitnic.

Letos, ko je na Koroško prišla svetovna enduro serija (EWS), je vsem med tednom še manj dolgčas in tudi redne osvežitve izpod neba tega ne morejo dosti pokvariti.

Za dejavnosti od ponedeljka do srede je s svojimi strokovnjaki in zvezdniki vskočil Specialized, tako partner EWS kot gostitelja Mountain bike nomad.

Brez kopanja ni furanja

V ponedeljek so v Jamnici družno urejali poti. “Dig Day” je skupaj z gostitelji izvedel Južnoafričan Fanie Kok, ki pod okriljem Specializeda in znamke Soil Searching prireja tovrstne delavnice, uči, motivira in ozavešča. Tudi na Trail Days v Kranjski Gori je že bil.

Za orodje so poprijeli tudi Specializedova ambasadorka Hannah Barnes ter tekmovalca v enduru Jared Graves in Curtis Keene.

Kolesarke tam in tu

V torek je sledil dan za kolesarke. Hannah, tudi ona že obiskala Trail Days, dvakrat, je mešano slovensko-avstrijsko skupinico dopoldan popeljala na flow progo na Peci, popoldan pa na stezice Jamnice.

Fotogaleriji: kolesarke na Peci in kolesarke v Jamnici.

Dan za otroke

V sredo pa so bili po dopoldanskih vodenih turah popoldan glavni otroci. Majhni in večji. Na Ravnah imajo zdaj zares dobre razmere za učenje, lani so odprli pumptrack, letos pa še park na Poseki.

Tudi Hannah, Jared, Curtis in Fanie so prišli.

Fotogalerija s “Kids Day”

Vse fotografije Uroš Grabner (razen DigDay)

Jared in Richie povabita

Danes v Jamnici in na Peci poteka prvi trening, 400 kolesarjev v dveh skupinah spoznava etape za sobotno dirko. Srečali smo dva bivša prvaka, ki pravita takole …

Hvala, danke, thank you Jared Graves Specialized Bicycles & Richie Rude Yeti Cycles!

Objavil/a Black Hole Bike Festival dne Četrtek, 28. junij 2018

Preberi še
Black Hole maraton: Ne gre za kilometre
Black Hole Bike Fest: Prelistaj brošuro

Sledite nam