MTB ZLIK
Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
4. decembra 2022

Gostitelj Biciklistički klub Žminj je poskrbel za odlično progo, niso pa mogli vplivati na vreme, saj je bila nedelja hladna in deževna. Absolutna zmaga na tretji letošnji dirki MTB ZLIK v roke Italijanu.

Kljub slabemu vremenu se je na startu v Žminju zbralo lepo število kolesark in kolesarjev. Dan pred dirko jih je bilo prijavljenih 140, na deževen dan pa sta se s starta pognala 102 tekmvalca. Dolžina kroga za odrasle kategorije je znašala 4 kilometre, za otroške kategorije pa so organizatorji pripravili dva kroga, enega v dolžini 450 metrov za najmlajše, drugi je bil dolg 650 metrov.

Start glavne dirke je bil ob tradicionalni uri, točno ob 12. uri in 26 minut. Absolutno najhitrejši čas na žminjski “drsalnici” je postavil Enrico Del Gallo (U17), drugi v absolutni kategoriji je bil Alen Jovanović-Verbanac (zmagovalec kategorije do 40 let), tretji čas je pripadel zmagovalcu kategorije do 50 let Gianniju Sclipu (U50).

Grdi, umazani, zli. Ne čisto tako, ampak vseeno je v Žminju zelo trpela oprema, doma bo trpel pa pralni sroj.

Vrstni redi MTB ZLIK Žminjska boška

Moški

U13 – Dino Mataija (Biciklistički Klub Crikvenica) zmaga, David Bernobić drugo in Ivano Hrelja (oba BK Žminj) tretje mesto.

U15 – Noa Kuhar (BK Žminj), Nejc Petač (KK Završnica) in Erik Hlabian so bili prvi trije v kategoriji.

U17 – Enrico Del Gallo zmagovalec kategorije in absolutni zmagovalec tretje dirke sezone. Drugo mesto je osvojil Antonio Kos (BK Albona 1924), tretje pa Mateo Jelenić (BK Žminj).

U19 – Noel Kučić je bil osamljeni jezdec kategorije.

U30 – Najhitrejši Martin Legović (BK Novigrad), drugi Raul Di Ragogna (MBC Trieste) in tretji Martin Mauric.

U40 – Zmaga v roke tekmovalca domačega kluba, prvo mesto je namreč osvojil Alen Jovanović-Verbanac, drugo mesto je pripadlo Davidu Pikuliću (BK Grobnik), tretji je bil Saša Dominković (BK Novigrad).

U50 – Gianni Sclip (A.S.D.Federclub Trieste), Miha Štokelj (Izvir Vipava) in Saša Dundović so bili prvi trije v najštevilčnejši kategorije tretje dirke MTB ZLIK.

50+ – Zmaga v Italijo k Liviu Turittu (MBC Trieste), drugo mesto je pripadlo Kristijanu Zrniću (Adrenalina MTB Team), tretji je bil Enrico Di Ragogna.

V najstarejši tekmovalni kategoriji je nastopil tudi glavni urednik mtb.si Andrej Dekleva in osvojil 5. mesto.

Ženske

U15W – Gea Sabadin (BK Grobnik) je zmagovalka kategorije.

U30W – Anet Trakonja (KD Brda Dobrovo) je bila edina tekmovalka v kategoriji.

30+ W – Anna Santellan (MBC Trieste) prvo, Ivana Šipuš drugo in Antonela Juretić (obe BK Grobnik) tretje mesto.

Otroške kategorije na MTB ZLIK

U7 – Zoja Špenko, Romana Brnelić in Enia Sabadin (obe BK Grobnik) so bile najbolj pogumne tri deklice, ki so se spopadle s progo v Žminju.

U7W – Zmago v najmlajši kategoriji je osvojil Žan Pregl (SD Strahovica), drugi je bil Nižić, tretji pa Ivano Margetić (oba BK Grobnik).

U9 – Zmagovalec Nace Špenko, drugo mesto Mark Pregl (SD Strahovica), tretje mesto Martin Golja (BK Albona 1921).

U9 W – Za zmago sta se potegovali Amalija Brnelić (BK Grobnik) in Valeria Abramović (BBK Team Rodeo). Slednja je bila hitrejša.

U11 – Zmagovalec kategorije Marcos Ramon (Pogi Team – UAE Generali). Drugo mesto je pripadlo Lorisu Mokrovčaku (BK Rijeka), tretje pa Mateju Rožiću (BK Grobnik).

U11 W – Nicole Nižić (BK Gronik) zmaga, Korina Abramović (BBK Grobnik) drugo mesto, Klara Pregl (SD Strahovica) tretje mesto.

Vrstni redi

Kakšna je skupna razvrstitev po treh letošnjih dirkah, preveri na prijavim.se.

Četrta izmed desetih dirk sezone 2022/2023 bo v Premanturi. XC Premantura Light v organizaciji KBBXS Adrenalina bo na sporedu 18. decembra. Nato sledi skoraj mesec dni premora, ZLIKovci se vrnejo 15. januarja.

MTB ZLIK na facebooku.

Fotografije organizator

Preberi še

MTB ZLIK

Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam