4. junija 2013

Vabilo na mtb počitnice v francoskih Alpah, lahko med razvpitim festivalom Crankworx ali na kakšen mirnejši teden. Več kot 100 km prog, osvežitev na ledeniku, apres-bike ponudba …

En sam spust z ledenika na 3200 m n.v. na borih 720 m spodaj v vasi Venosc je dovolj, da ta kraj vzljubiš za vedno. Les 2 Alpes (L2A) je morda res bolj prepoznaven po zimski sezoni, a resnici na ljubo poletna ponudba daleč prekaša zimsko. Težko je nasprotovati dejstvu, da je ta mala vasica poleti raj za vse, ki jih zanima kaj več kot poležavanje na prenatrpani plaži.

Poleg umirjenega vzdušja in humanih poletnih temperatur ponuja L2A enega boljših parkov v Evropi, z optimalnimi pogoji za pravo gorsko kolesarjenje. V enem spustu z ledenika se zamenja toliko podlag, za katere bi bilo pri nas potrebno prevoziti skoraj toliko kilometrov, kot jih je do L2A. V številkah povzeto je na celotnem območju preko 100 km prog, 10 sedežnic, prilagojenih za prevoz koles, in 31 prog, ki zadovoljijo še tako zahtevnega kolesarja; lepe (za nekatere ogrevalne:) krožne ture, divji spusti, freestyle objekti, north shore, 4kros in pump proge. Kot pozimi na smučiščih so proge tudi poleti priročno in jasno označene po istem sistemu od najlažjih do najzahtevnejših. Prve zelene, začetniške, ogrevalne, pa druge modre, rdeče in črne.

Crankworx 2013

V začetku julija se sicer dokaj mirna vas prelevi v kolesarski zabaviščni park. Festival Crankworx, vsem znan z izvirne lokacije v Kanadi, na evropski celini poskrbi za kolesarski dogodek leta; “MTB Grammys”, kjer ne manjka muhastih in ponorelih zvezdnikov, zabav in seveda tekmovanj na svetovnem nivoju. Prijave na tekmovanja so sicer v večini že zaprte, a ni gledalska perspektiva nič manj zanimiva. Poleg zvezdnikov so na prizorišču tudi vsi omembe vredni prozivajalci in njihove ekipe, ki radi poklepetajo, pogledajo tudi tvoje kolo in če imaš srečo zraven vržejo še kakšno dobroto v obliki najnovejših komponent ali rezervnih delov.

Ne le za “proje”

S potovanji v L2A so si v agenciji Label v zadnjih letih nabrali kar nekaj izkušenj, predvsem so ponosni na dejstvo, da nikoli ni manjkalo zabave in da nikomur ni bilo dolgčas. Nihče ni odšel z lahkim srcem in večina se vrne. Tista res najboljša plat tega MTB središča je, da ni tako zelo MTB oz. si ga vedno lahko prikrojiš po lastnih željah in zmožnostih.
Vse več ljudi se odpravlja z nami ne le zaradi MTB prog ampak ker so le-te skupaj z jutranjim skokom na ledenik pravo poletno razkošje. Tudi zunaj prog ne bo manjkalo zabave, za tiste, ki to zmorejo =). Lokalni bari in pubi tudi v poletni sezoni ne zamudijo priložnosti za “apres-bike”, filmske in DJ večere. Če vam francoščina ne leži, naj vas potolažimo, da je veliko lastnikov Britancev in se prav lepo znajdeš z angleščino. Baza gostov agencije Label in prijateljev je lokalni Braziliero Cafè, kjer skupaj pripravljajo welcome večer, predstavitev filmov dneva itd. – vse odvisno od tega, kako razigrana je družba. Tudi večerni slackline in četrtkov roštilj sta postala prava stalnica vseh terminov.

Francozi so poleg izjemno urejenih prog in prijaznega osebja razvili tudi super sistem kart – ena karta za vse! V klasični tedenski karti za kolesarjenje je vključenih še kup drugih ugodnosti, če omenimo le dostop do ostalih MTB lokacij/parkov – l’Alpe d’Huez, Serre Chevalier, Puy St. Vincent, Montgenèvre. Ostale ugodnosti poglej tule.

Težko je najti razlog, zakaj ne preživeti poletnih počitnic v francoskih Alpah – super razmere za MTB, downhill kolesarjenje in smučanje ter dobra družba sta zagotovilo za zabavo. Vsak termin je na kraju prisotna naša slovenska ekipa, ki bo odlično poskrbela tako za začetnike kot tiste ta hude bajkerje.

Posebej za bralce mtb.si ponujamo dodatno ugodnost ob prijavi. Ob izpolnitvi online prijavnice vnesi kodo “mtb.si” in čaka te priložnostna majica Label/Les 2 Alpes/mtb.si!

Termini z lastnim prevozom: od 1. julija do 31. avgusta
Razpisani termini s prevozom: 6.-13. julij (Label Crankworx kamp), 17.-24. avgust, 24.-31. avgust

ONLINE PRIJAVA
{loadposition inside}

Na uvodni fotografiji: Ni vam treba frčat tako, kot to počenjo proji na Crankworxu. Lahko pa.

Foto arhiv Les 2 Alpes in Crankworx, Label, Andraž Grum
Več fotografij preteklih let v L2A

Sledite nam