21. avgusta 2015

Jure Žabjek danes 35., v finalu tudi Žiga Pandur ter obe dekleti, Zarja Černilogar in Monika Hrastnik. Prepočasni Vauh, Ivančič in Berginc.

V kvalifikacijah spusta na finalu svetovnega pokala v Trentinu so bili uspešni štirje od sedmih slovenskih predstavnikov.

Najbolj se je izkazal državni prvak Jure Žabjek (Unior Tools Team) s 35. mestom in 15,84 sekunde zaostanka za najhitrejšim, Avstralcem Troyem Brosnanom. Jure je bil vse hitrejši, saj je bil na prvem vmesnem merjenju 66., na drugem pa 44. najhitrejši.

Njegov kolega v ekipi Žiga Pandur je zasedel 54. mesto (+19,82).

Uspešna sta bila tudi oba Uniorjeva Škota – Ruaridh Cunningham mesto za Juretom, Reece Wilson pa s 43. časom.

Za delček sekunde je bil za finale prepočasen Miran Vauh (Črn trn) na 84. mestu, potem ko je sta ga oba vmesna časa še vodila v sobotno dirko, na merjenju hitrosti pa je bil 23. najhitrejši. Miha Ivančič (Avče) je bil 138. med 156 uvrščenimi.

Zunaj finala trideseterice mladincev je s 43. mestom ostal tudi Luka Berginc, Črn trn se lahko tolaži z uspehom Monike Hrastnik, ki je z 18. mestom le za dve mesti zaostala za Zarjo Černilogar in ji bo jutri v finalu tako delala družbo. V tretjem poskusu v svetovnem pokalu bo to tudi prvi finale za letošnjo državno prvakinjo.

Finale se v soboto začne ob 12.30 z mladinci, članice gredo na progo ob 13.15, člani pa ob 14. uri. Prenos na redbull.tv se začne ob 14.30. 

Vrstni redi in štartne liste 

Preberi še:
Četrtek v Val di Sole: Trening DH

Na uvodni fotografiji Jure Žabjek, vse fotografije Klemen Humar

Sledite nam