19. aprila 2017

Tretjič po kvarnerskih otokih. Danes štart 300 parov v Baški in nato dirkanje do sobote.

Tretja izvedba etapne dirke Mitas 4 Islands se na Krku začenja s hladnim vremenom in toplim sprejemom organizatorjev. 300 parov se bo ob desetih dopoldne pognalo skozi Baško.

Dež ali sonce?

Če smo lani uživali v prelepem sončnem vremenu, bo letošnja preizkušnja povsem drugačna – hladna in vetrovna, mogoče celo deževna. Le trasa ostaja približno enaka. In slika na parkirišču hotela Corinthia tudi.

Že stokrat prešraufana kolesa so tik pred dirko po mnenju lastnikov potrebna novih nastavitev. Menjalniki in vzmetenje očitno delujejo drugače kot doma. Sosed se je celo lotil ponovne montaže tubelessa. Seveda mu z običajno tlačilko ni uspelo in v napacan plašč je razočaran vstavil zračnico.

{loadposition inside}

Tiskovka večer pred štartom

Na tiskovni konferenci so fantje iz Adriabike povedali, da letos tekmovalci prihajajo iz 33 držav. Največ je Čehov, od koder prihaja tudi glavni sponzor Mitas, porizvajalec plaščev. Sledijo Avstrijci, Slovenci in Nemci. In seveda jih skrbi vreme, čeprav tega niso naravnost pokazali. Logistika štirih otokov sloni na transportu. Za leto 2018 napovedujejo, da bo tekma dobila status UCI, kar bo ob istem številu tekmovalcev (300 parov) še dvignilo kvaliteto dirke.

Strogo zaupno

Tomislav mi je pred konferenco zaupal še nekaj, o čemer na njej niso govorili. Če zaradi prehudega vetra ne bo možen transport na Rab, imajo na Krku pripravljeno rezervno traso za drugo etapo.

2 x mtb.si

S Tomažem sva pripravljena na vse, mtbbabe(s) pa sta tudi vražji in se ne bojita ničesar. Le novi dresi bodo verjetno prevečkrat skriti pod toplejšimi oblačili. Štart!

Na naslovni fotografiji dvojici mtb.si. Vse fotografije Matej Hartman

Preberi še:
Mitas 4 Islands: Štartna lista

Sledite nam