4. marca 2016

Zaradi zamude pri odločanju v bike parku Pohorje letos očitno znova le proga Flow Line, za sodelovanje pri vozovnici GraVity Card pa je prepozno.

Izvedeli smo, da se je mestni svet Mestne občine Maribor na sinočnji seji seznanil z elaboratom za upravljanje z bike parkom Pohorje in naposled sprejel odločitev, da nadaljuje z javno-zasebnim partnerstvom, kakršnega so se lotili ob koncu lanske sezone.

Sledi nov javni razpis za upravljalca oziroma najemnika parka, so še odločili.

Zainteresirani za najem so si razpisa želeli že v decembru ali vsaj januarju, da bi imeli možnosti za pridobitev dovoljenj za dodatno progo ter za dogovor z vozovnico GraVity Card, ki bo brez njih letos združevala 14 parkov v Srednji Evropi.

Vključitev v vozovnico GraVity ni več možna, z dovoljeni pa bo tudi težka, zato bo v sezoni 2016 najverjetneje odprta le proga Flow Line, tako kot ob kratkem zagonu lani jeseni, ko jo je mesto oddalo Iztoku Tomšiču.

“Vzporedno pa bodo spet izdelovali elaborate/strategije/analize/scenarije/… kako bi reševali ‘problem’ Pohorja kot celoto (zimsko in letno sezono). Glede na pretekle izkušnje (ustanovljeni sta bili že DVE skupini na to temo, ki sta se nekajkrat sestali, potem pa je vse zamrlo, milijon nekih sestankov, ignorirana promotorska pisma, prazne obljubje, …) dvomim, da bo v doglednem času kak napredek – močno si želim, da se tokrat motim,” nam je napisal mestni svetnik Andrej Trobentar iz kluba samostojnih svetnikov, tudi sam kolesar in uporabnik parka.

“Prepozno je, če bo imel park tudi letos le eno progo, tudi naslednje leto na pride v GraVity Card,” je prepričan Tomšič, ki bo zopet kandidiral za najem. “Brez GraVityja pa je životarjenje, želimo si več. Škoda, Maribor potrebuje ta park bolj kot jaz.”

Elaborat o parku si lahko preneseš od tukaj

Preberi še
Parki se zapirajo … Pohorski Flow trail se odpira!
Proga na Mariborskem Pohorju ima najemnika

Sledite nam