18. junija 2016

V Kočevju druga naslova za Krajnca (u23) in Hribovška (elite) ter šesti za Žakljevo.

Na smučišču pri brunarici v Dolgi vasi pri Kočevju, zdaj že klasičnem prizorišču za tekmovanja v krosu, so člani KD Melamin izvedli že 25. državno prvenstvo v tej olimpijski disciplini gorskega kolesarstva. Dirka je hkrati štela za slovenski pokal SloXcup.

V osrednji dirki moške članske kategorije sta tempo diktirala mlajša člana Calcit bike teama Gregor Krajnc in Rok Naglič. Sredi 9 krogov dolge dirke je napadel Krajnc in si prikolesaril nekaj prednosti, ki jo je uspešno branil do konca. Tako je prvič zmagal v abolutni konkurenci članov na DP, potem ko je pred dvema letoma v Završnici že osvojil naslov med mlajšimi člani, a zaostal za klubskim kolegom Boštjanom Hribovškom.

Na tretjem mestu je ves čas kolesaril Hribovšek in tako osvojil svoj drugi naslov med elito.

Trojici v črnem so sledili Jure Belak (Energijateam.com), ki si je prislužil srebro med elito, Peter Zupančič (Calcit), bronast pri u23, ter Luka Tavčar (Calcit), bronast med elito.

Po letih odličnih dvobojev za naslov med članicami smo se morali tokrat zadovoljiti z le dvema tekmovalkama, svoj šesti naslov v tej kategoriji si je suvereno prislužila Tanja Žakelj (Rajd Trek / Unior Tools Team), ki se je na progi kosala z najhitrejšimi veterani in prehitela Tino Perše (Calcit).

Novi prvak med mladinci je postal David Ivartnik, med mladinkami pa Vita Movrin (oba Energijateam.com)

V dirki veteranov je bila najhitrejša trojice iz najmlajše kategorije. Gregor Sikošek (JB Team) je po naslovu v ciklokrosu in na cesti v letu dni osvojil še tretjega.

V idealnih razmerah se je izkazala tudi na novo urejena proga.

Vrstni redi na prijavim.se
Poročilo na prijavim.se

Jutri bo tu še prvi maraton Stojna, prav tako za naslove državnih prvakov

Preberi še
25. državno prvenstvo v olimpijskem krosu bo v Kočevju

Sledite nam