Mednarodne dirkaške
1. novembra 2022

Četrta dirka svetovnega pokala CX, primer suspendiranega Flückigerja, japonski pokal v krosu, PFP končno v dresu Ineos in evropsko prvenstvo v vožnji po plažah.

Svetovni pokal CX se je nadaljeval v Belgiji

Maasmechelen je bil prizorišče četrte dirke letošnjega svetovnega pokala. Tehnično najbolj zahteven krog v letošnji sezoni in nekaj presenečenj, predvsem v elitni kategoriji moških. Svoje prve elitne zmage v svetovnem pokalu se je veselil Belgijec Laurens Sweeck, ki je tekmecem pobegnil že v prvih krogih. Drugo mesto je pripadlo aktualnemu evropskemu prvaku Larsu Van Der Haaru, tretji je bil zmagovalec prvih treh preizkušenj, Belgijec Eli Iserbyt. Pri ženskah brez presenečenj. Letos je Nizozemka Fem Van Empel nepremagljiva. Drugo mesto je pripadlo rojakinji Puck Pieterse, tretja je bila še ena Nizozemka Shirin Van Anrooij.

V kategoriji do 23 let je slavil Belgijec Thibau Nys, v mladinskih kategorijah pa Nizozemca Lauren Molengraaf in Guus Van Den Eunden. Ta vikend se na evropskem prvenstvu obetajo hude borbe za naslove, saj so tekmovalci in tekmovalke v skoraj vseh kategorijah zelo izenačeni. Vrstni redi na cyclocross24.com.

Zadnja dva kroga moške elitne preizkušnje

Eli Iserbyt je klonil prvič v sezoni. Zato bo evropsko prvenstvo ta konec tedna toliko bolj zanimivo!

Nadaljevanje Flückigerjeve sage

Ali je bil švicarski zvezdnik olimpijskega krosa Mathias Flückiger suspendiran po krivici? To se sedaj sprašujejo njegovi odvetniki, saj njegov primer ni tako enostaven. Vrednost Zeranola v njegovem telesu je bila 03 ng/ml in tako krepko pod minimalno vrednostjo 0,5 ng/ml, ki jo ima Svetovna protidoping komisija WADA za pozitivno. Tako se bodo sodni mlini vlekli še nekoliko dlje. Več na bikemagazin.info.

EP v dirkanju na plaži

Beach Race European Championships, dirkanje po plaži oziroma po mivki in betonu, bo letos na sporedu 11. decembra v Franciji, natančneje ob obali Dunkerqua. Še ena kolesarska disciplina, ki je bolj kot ne priljubljena na severu Evrope. Je pa disciplina, ki na start privabi nekaj sto navdušencev nad vožnjo ob morju. Informacije najdeš na uec.ch ali obišči facebook stran openvttbeachrace.

Japonski pokal XCO

Kjer se le da, evropski gorski kolesarji iščejo možnosti osvojitve točk UCI, ki jih krvavo potrebujejo za prihajajoče OI Pariz 2024. Tako se je nekaj odličnih tekmovalcev in tekmovalk odpravilo na pokalno dirko na Japonsko, v okolico mesta Izu, mesta na osednjem polotoku Izu v perfekturi Šizouka. Med ženskami je slavila Nizozemka Anne Terpstra (Ghost Factory Racing), pri moških pa Italijan Juri Zanotti (BMC mtb Racing). Vrstni redi na xcodata.com.

Pauline Ferrand Prevot

Francoska super šampionka in multidisciplinarna kolesarka se je tik pred prihajajočim EP v ciklokrosu pokazala v barvah novega delodajalca Ineos Grenadiers.

Naslovna fotografija Open VTT – MTB Beachrace

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam