Mednarodne dirkaške, Monika Hrastnik
Casio GShock
Wheelbase Furam zase Ride Loose Riders Freestyle Giant
2. avgusta 2022

Wyn TV z Moniko, vrhunci kratkega krosa, zmagovalni vožnji v videu, poškodbe Schurterja, Batty in Walkerja, nov izziv za Sagana in Borisov pester tekmovalni vikend.

Po končani dirki spusta z Wyn TV

Wyn Masters se tudi tokrat pogovori s tekmovalci in tekmovalkami v spustu. Redna gostja Wyn TV je tudi naša Monika Hrastnik (od 15:22 dalje).

Poškodovani Matt Walker

Morda najtežja poškodba dirkaškega vikenda v Zahodni Virginiji je v kvalifikacijah spusta doletela tekmovalca ekipe Madison Saracen Britanca Matta Walkerja. Pri padcu si je zlomil levo roko in poškodoval koleno. Več je zapisal na svojem profilu Instagram: @mattwalkerdh.

Nesrečni Nino Schurter

Devetkratni svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku letošnjega svetovnega pokala Švicar Nino Schurter (Scott – Sram mtb Racing) je na petkovem kratkem krosu pri prečenju mostička grdo padel in si poškodoval ramo ter dobil močan udarec v hrbet. Tako je izpustil nedeljsko dirko in upa, da bo lahko nastopil na naslednji dirki svetovnega pokala, ki bo v kanadskem Mont Sainte Anne. @nschurter

Ninov padec

Emily in počeno rebro

Kanadska XC šampionka je izpustila nedeljsko dirko v olimpijskem krosu. Čeprav je Batty (Canyon mtb Racing) nastopila na petkovi dirki kratkega krosa, so bile bolečine za nedeljski nastop prehude. Emily Batty je namreč teden dni pred nadaljevanjem svetovnega pokala v Zahodni Virginiji padla na domači dirki, ki je štela za državno prvenstvo, in pri udarcu ob trda tla počila rebro. Takole je bil videti padec na DP in kljub poškodbi je Emily osvojila še en naslov najboljše v Kanadi.

Boris v Švici

Boris Režabek (Unior – Sinter Factory Racing) se je čez vikend mudil v švicarskem Davosu, kjer je nastopil na freeride festivalu v sklopu Freeride MTB World Tourin. Osvojil je četrto mesto. Posnetek njegovih voženj:

Peter Sagan na MTB

Trikratni svetovni prvak v cestni vožnji Slovak Peter Sagan se je odločil, da se zopet preizkusi v dirkanju z gorskimi kolesi. Po neuspeli dirki na OI Rio 2016 bo letos svojo srečo in seveda moč v nogah preveril na prihajajočem svetovnem prvenstu, ki ga bo gostil francoski Les Gets. Tokrat bo Peto startal v kategoriji e-MTB. Več izveš na brujulabike.com. @petosagan

Snowshoe: Zmagovalni vožnji spusta v videu

Takole sta Švicarka Camille Balanche (Dorval AM Commencal) in Francoz Amaury Pierron (Commencal / Muc-Off by Riding Addiction) osvojila progo v Zahodni Virginiji.

Američana dominirala v dirki kratkega krosa

Še ena iz zimsko športnega središča Snowshoe. Gwendalyn Gibson (Norco Factory Team) in Christopher Blewins (Specialized Factory Racing) sta bila najboljša na sedmi preizkušnji svetovnega pokala.

Tour de Wyn TV

Wyn Masters je s svojim Wyn TV obiskal tudi dirko vseh dirk – Tour de France. Naredil je nekaj intervjujev, se s kolesom vozil po trasi etape, bil gost v spremljevalnem vozilu …

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Ride Loose Riders Wheelbase Furam zase Freestyle Giant
Sledite nam