Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
29. marca 2012

Večji del novosti tega proizvajalca bomo videli konec aprila, ko bosta na programu festivala Sea Otter Clasic in Garda, a že zdaj so v svet poslali vest o novih menjalnikih in zavorah. Hkrati so predstavili še nova krmila.

Menjalniki SRAM tip 2 (type 2) so novost, ki je za zdaj omejena na družini X9 in X0. Gre za rahlo modificiran zadnji menjalnik, ki omogoča enakomerno napetost verige pri kakšni koli obremenitvi in lažje ter natančnejše prestavljanje. Za vse skupaj skrbi sklopka, ki uravnava enakomerno napetost verige. Prav tako so pri novem sistemu poskrbeli za lažje snemanje obročnika z verige, saj se pri pomiku kletke menjalnika naprej le ta zatakne, sprosti verigo in olajša delo. Menjalnika sta v primerjavi s klasičnimi enakega razreda težja za 30 gramov (X0 235 in X9 250 gramov), toliko kot tehta sklopka. Na voljo bosta s tremi dolžinami kletke, združljiva sta z 10-rednimi verižniki z največjim zobnikom do 36 zob. Na voljo bosta v različnih barvah: X9 v sivi in beli, X0 v srebrni, rdeči in črni.

Avid Trail
Več moči, večji nadzor in več zabave na vsakršni podlagi, to je novi Avid X0 Trail. 340 gramov, aluminijasta čeljust iz dveh delov, štirje batki, nova oblika ter združljivost z objemko MatchMaker X. Na voljo v črni anodizirani in srebrni barvi.
Z novimi zavorami za agresivnejšo terensko vožnjo so na voljo tudi novi rotorji v družini HS1 – poleg klasičnih premerov 160, 180 in 200 mm je sedaj na voljo tudi premer 170 mm.
Prenovljena je bila tudi serija zavor X0, ki ohranja konstrukcijo z dvema batoma. Zavora je težka 315 gramov in je na voljo v različnih barvah (srebrna, rdeča in črna).
Zavore X0 Trail so primerne za skoraj vse podzvrsti gorskega kolesarstva, od krosa pa vse do spusta, X0 pa bo pokrivala vse podzvrsti do vsegorskega kolesarstva.

Nova krmila Noir
Truvativovi karbonski izdelki Noir so bogatejši za novo široko krmilo. Krmilo Noir T40 je široko 720 mm in tehta 225 gramov. Poleg krmila bodo na voljo tudi sedežne opore T40 v novih barvnih odtenkih. Začetek prodaje? Predvidoma julija.

www.sram.com
www.sram.com/type2

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam