MTB ZLIK
30. januarja 2023

Stancija Becich nedaleč od Poreča je bila šesta postaja letošnje MTB ZLIK. Do konca sezone še štiri preizkušnje.

Na startu se je zbralo kar 165 tekmovalk in tekmovalcev, izziv za odrasle kategorije pa je bil dobre štiri kilometre dolg krog, ki je vseboval nekaj asfalta, nato pa gozdne poti in dele trailov San Servolo. Najmlajši (U7), so imeli krog v dolžini 350 metrov, ostali otroški kategoriji U9 in U11 pa sta se spopadli z 200 metrov daljšim krogom. Absolutni zmagovalec šeste dirke petnajste sezone MTB ZLIK je Daniel Pozzecco, tudi zmagovalec kategorije do 40 let. V ciljnem sprintu je premagal Mihaela Štajnarja, zmagovalca kategorije U30, tretji je bil Martin Legović, drugouvrščeni kategorije U30.

Siko poroča

Vrstni redi MTB ZLIK XC St. Becich

Moški

U13 – V najmlajši kategoriji, ki se je podala na velik krog, je zmago osvojil David Bernobić (BK Žminj). Drugi je bil David Korošec Janušič (KK Završnica) in tretji Ivano Hrelja (BK Žminj).

U15 – Noa Kuhar (BK Žminj), Jakob Mlakar (MBK Črni Vrh) in Nejc Petač (KK Završnica) so stopili na zmagovalni oder.

U17 – Gašper Štajnar (Adria Mobil) je bil hitrejši od Matica Lipovška in Lovra Luke Dolinška (Oba Energijateam.com).

U19 – Matteo Vratović je bil hitrejši od Noela Kučića.

U30 – Mihael Štajnar (MebloJogi – Proconcrete) drugi absolutno in prepričljivi zmagovalec v kategoriji. Martin Legović (BK Novigrad) drugi v kategoriji in tretji absolutno. Rok Jamšek (BK Novigrad) tretji v kategoriji.

U40 – Absolutni zmagovalec in zmagovalec v kategoriji do 40 let je Daniel Pozzecco (A.S.D. Flamme Rouge). Drugo mesto je osvojil Simone Cusin (Bibione Cycling Team), tretj je bil Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenija).

U50 – Zmaga v roke Mitji Tanciku (Energijateam.com). Drugo mesto je osvojil Diego Palamin (Team Eppinger), tretji je bil Jani Prešeren (Team BTS Company).

50+ – Ugo Pietrobon (Bibione Cycling Team), Livio Turitto (MBC Trieste) in Denis Bukovac (BK Novigrad). To je bila najhitrejša trojica v najstarejši kategoriji.

Ženske

15W – Zmaga Tajdi Šoštarko (Calcit Bike Team), drugo mesto Pini Šiler (KK Završnica) in tretje mesto za Kajo Pevec (Energijateam.com).

U30W – Meta Tancik (Energijateam.com) prvo in Anet Trakonja (MebloJogi – Proconcrete) drugo mesto.

30+ W – Lara Kocjancic (A.S.D. Flamme Rouge), Maja Bonačić in Antonela Juretić (BK Grobnik) so bile najhitrejše v najstarejši ženski kategoriji.

Otroške kategorije na MTB ZLIK XC St. Becich

U7W – V najmlajši kategoriji je slavila Aria Mataruga. Drugo in tretje mesto sta si razdelili Anja Burkeljca in Zoja Špenko (SD Strahovica).

U7 – Alex Tercolo, Žan Pregl (SD Strahovica) in Luj Kemperl (Calcit Bike Team) so najhitreje pridrveli do cilja.

U9W – Hana Bele Grkman (Calcit Bike Team) je zmagovalka druge najmlajše kategorije deklic. Drugo mesto je osvojila Ela Šimenc (SD Strahovica), tretja je bila Amalija Brnelić (BK Grobnik).

U9 – Nace Špenko (SD Strahovica) prvo, Leon Kemperl (Calcit Bike Team) drugo in Mark Pregl (SD Strahovica) tretje mesto.

U11W – Zmagovalka Lena Orbanić (BK Žminj), drugo mesto je pripadlo Nicole Nižić (BK Grobnik), tretja je bila Klara Pregl (SD Strahovica).

U11 – Marcos Ramon (Pogi Team UAE Generali), Loris Mokrovčak (BK Rijeka) in Noa Šturlan (BBK Šišmiš) so bili najhitrejši trije.

Vrstni redi

Sedma dirka petnajste sezone MTB ZLIK bo na sporedu 12. februarja. XC Bruman organizirajo pri BK Buzet. Prijave kmalu odprte na prijavim.se.

Naslovna fotografija organizator

Preberi še

MTB ZLIK

Sledite nam