Mednarodne dirkaške, Jakob Klemenčič
28. septembra 2022

Naši tekmovalci v krosu dirkali na Madžarskem in na Hrvaškem, v Švici množica kolesarskih zvezdnikov, Avstrijci dobili kandidaturo za SP, Barcelona gosti svetovno prvenstvo v krosu na izpadanje.

Peti Kanizsa Kupa

Na Madžarskem je pretekli vikend potekala dirka v olimpijskem krosu 2. kategorije UCI. Nastopila sta člana Calcit Bike Team Rok in Maruša Naglič (na startni listi je bila tudi mladinka Hana Kranjec Žagar, a ni nastopila). Zmagal je Poljak Bartlomiej Wawak, Rok je v močni mednarodni konkurenci zasedel četrto mesto in prislužil 12 točk Mednarodne kolesarske zveze. Enakega rezultata in točk je bila deležna tudi Maruša. Vrstni redi na mtbdata.com. Uradna stran xcokanizsa.com.

XCO Predolac

Na Hrvaškem so se XCjaši potili na dirki prve kategorije UCI XCO Predolac. V pestri mednarodni zasedbi, med člani je zmagal Avstrijec Maximilian Foidl, je nastopil Matjaž Lozar in s 14. mestom osvojil dve točki UCI. Med mladinci je slavil Marcel Gladek in si privozil 20 točk, tako da pot v Predolac, ki leži nekaj kilometrov nad Pločami in izlivom reke Neretve, ni bila zaman. Vrstni redi.

SP eliminator

Letošnje svetovno prvenstvo v krosu na izpadanje bo 2. oktobra v Barceloni, natančneje v parku Montjuïc. V organizaciji prireditelja svetovnega pokala v tej disciplini City Mountainbike bo nastopil tudi evropski prvak v tej disciplini Jakob Klemenčič. Startno listo najdeš na my.raceresult.com. Vse informacije o prvenstvu so na voljo na citymountainbike.com.

Prenos v živo bo na kanalu youtube.

Leogang 2028

Na 191. kongresu Mednarodne kolesarske zveze UCI, ki je potekal vzporedno s cestnim kolesarskim prvenstvom v avstralskem Wollongongu, so za izvedbo svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu leta 2028 izbrali Leogang v Avstriji. Tako bo Leogang po letih 2012 in 2020 še tretjič gostil najboljše gorske kolesarje in kolesarke na svetu. Na uci.org.

V Huttwilu mali svetovni pokal

Na blatni preizkušnji in zadnji dirki v Švici letos so se pomerila velika imena svetovnega pokala. Poleg Švicarjev Nina Schurterja, Larsa Forsterja, Andrija Frischknechta, Filippa Colomba, Alessandre Keller, in Sine Frei še Titouan Carod, Maxime Marotte, Simone Avondetto, Laura Stigger, Pauline Ferrand Prevot, Anne Terpstra, Anne Tauber, Giada Specia … V moški kategoriji je prestižno zmago osvojil Lars Forster, pri ženskah pa Pauline Ferrand Prevot.

Posnetek celotne dirke ÖKK Bike Revolution Huttwil

Posnetek SP v maratonu

Vrhunci ženske dirke svetovnega prvenstva v maratonu. Poročilo na mtb.si z naslovom SP v maratonu: Na Danskem slavila Francoznija in Novozelandec.

Naslovna fotografija Glenn Peethers / Facebook City Mountainbike

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam