Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
18. junija 2015

V sredo v Podutiku predstavitev opravljenega na spretnostnem poligonu v nekdanjem kamnolomu z ekipo Unior Tools Team, županom in še kom.

O včerajšnjem dogajanju v nastajajočem Bike parku Ljubljana, kamor vas naslednji teden vabimo na otvoritev in druženje ob 10-letnici mtb.si in KD Rajd poročajo slednji:

Zimski in pomladni meseci so bili več kot intenzivni tudi z vidika gradnje kolesarskih poti, zdaj pa lahko končno razkrijemo tudi rezultat dela – prva faza izgradnje Bike Parka Ljubljana je praktično končana. V nekdanjem kamnolomu ob Podutiški cesti pri Podutiku pri Ljubljani (pod cesto do “Kurirčka” in naprej do Toškega čela) je zrasel spretnosti poligon, sestavljen iz zemeljskih in lesenih objektov različnih težavnostnih stopenj od najlažje začetniške naprej. Na območju poligona je več prepletenih poti, tako da si lahko vsak izbere sebi primerno in se nauči novih veščin kolesarjenja.

Dela na spretnostnem poligonu so v grobem zaključena, javnosti pa bo tudi uradno predan v kratkem. Za konstrukcijo in izvedbo je poskrbela ekipa Zavoda Alliance, pri gradnji pa je sodelovala tudi vrsta prostovoljcev iz vrst Rajda.

Predsednik KD Rajd Tine Mahkovec je na sprejemu ekipe Unior Tools Team, župana Zorana Jankoviča in drugih gostov med drugim razložil, kako je prišlo do ideje za ta park: “Gorsko kolesarstvo je vedno bolj priljubljeno, parkov je vedno več, seveda je tudi po hribih okoli Ljubljane vedno več kolesarjev. Z oddelkom za šport pri Mestni občini Ljubljana smo se dolgo časa pogovarjali, da bi na ustreznem mestu zgradili namenske in legalne poti. Iskali smo primerna zemljišča in našli tudi to območje opuščenega kamnoloma, ki je bilo pred našim prihodom povsem zapuščeno. Naredili smo temeljito čistilno akcijo, nato pa začeli z urejanjem in gradnjo in zdaj je pred nami ta objekt. Vsak gorski kolesar se lahko tukaj nauči nekaj osnovnih in tudi bolj naprednih vrlin, z novim znanjem pa gre lahko potem v ‘pravi’ kolesarski park oz. na ostale poti.” Seveda je Tine tudi pravi naslov za odgovor glede širitve Bike Parka Ljubljana v prihodnje: “Odziv lastnikov zemljišč v bližini je pozitiven in zagotovo je v načrtih, da se v naslednjih letih poti uredijo tudi po hribu nad poligonom.”

Za KD Rajd je objekt izrednega pomena, saj predstavlja odlično alternativo za izvajanje vseh programov, predvsem panožne kolesarske šole za mlade. Vodja šole Miha Jakopič je ob tem povedal: “Bike Park Ljubljana bo v veliko pomoč pri izvajanju programov panožne šole KD Rajd in razvoju le te v bodočnosti. Park je zasnovan tako, da lahko v njem varno učimo in vzgajamo kolesarje od mladih let naprej. Različne težavnosti prog in objektov v parku omogočajo oziroma bodo omogočale, ko bo park v celoti končan, da bo vsak kolesar našel nekaj zase pa naj bo rekreativec ali resen tekmovalec. Takšen park je neprecenljiva pridobitev za kolesarstvo v Ljubljani in širši okolici.”

Partnerji in pokrovitelji Bike Parka Ljubljana so Mestna občina Ljubljana, GGE d.o.o., Ecoplus d.o.o., Unior d.d., Alliance in KD Rajd.

Uvodna fotografija Anže Furlan. Več fotografij v poročilu na kd-rajd.si

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam