tanja žakelj, unior sinter, les gets
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
4. julija 2021

Poročilo ekipe Unior – Sinter po dirki v olimpijskem krosu, četrti letošnji za svetovni pokal. Slovenska prvakinja na robu trideseterice.

Poročilo z dirke najdeš tu: Svetovni pokal Les Gets: Francozinja četrtič, Švicar suvereno

Zdaj že desetkratna državna prvakinja Tanja Žakelj (Unior – Sinter) je dvignila formo na višji nivo in dosegla najboljšo letošnjo uvrstitev v svetovnem pokalu. V Les Getsu je bila v olimpijskem krosu 32.

V prav nič poletnem vremenu je potekala že četrta letošnja dirka za svetovni pokal v olimpijskem krosu, hkrati je bila to za olimpijce tudi zadnja velika preizkušnja pred odhodom na Japonsko. Enako velja za Tanjo Žakelj, ki je pretekli teden osvojila že svoj deseti naslov v tej disciplini, na krilih dodatne motivacije pa prišla tudi do najboljšega rezultata v sezoni. 32. mesto ni briljantno, je pa velik korak naprej od prejšnjih dirk.

Tanja Žakelj, Unior - Sinter, Les Gets
Foto Anže Furlan

“Dirka v Les Getsu je bila res zahtevna. Že proga sama po sebi ni enostavna, organizatorji so jo kar lepo začinili s skalami in tehničnimi odseki, ki terjajo dodatno moč. Svoje je naredilo tudi vreme, a mislim, da vse skupaj ni slabo vplivalo na moj rezultat, prej nasprotno. Dirkala sem sproščeno, vem, da so razmere enake za vse in nisem se obremenjevala s tem,” je Tanja komentirala prenovljeno progo, ki bo prihodnje leto gostila tudi svetovno prvenstvo, ter mrzle in deževne razmere. “Na štartu sem šla kolikor sem lahko, ampak preprosto še ne morem narediti napredka, ki bi si ga želela, da bi bila že v začetku dirke bolj v ospredju. Vozila sem svoj tempo, osredotočila sem se na svojo dirko in skrbela, da sem naredila čim manj napak. Kakšno mesto sem dobila na spustih, spet kakšnega izgubila na vzponih. Ampak sem se borila in sem generalno zadovoljna z dirko.”

Razmere so bile res težke, zelo malo tekmovalk je dirko odpeljalo brez padca. Malenkost lažje pa je vendarle bilo zaradi gledalcev ob progi, ki so kljub razmeram navijali v velikem številu.

Tanja Žakelj, Unior - Sinter, Les Gets
Foto Grega Stopar

Zdaj sledi premor v svetovnem pokalu, oči športne javnosti pa se obračajo proti Japonski. Tja bo potovala tudi Tanja, za katero bodo to tretje olimpijske igre.

“To je bila zadnja dirka pred odhodom v Tokio. Preprosto moram iz dneva v dan slediti programu treninga, ga izvesti čim bolj stoodstotno, in paziti na vse drugo. Tudi na dovolj počitka, pravilno prehrano in regeneracijo.”

Ker se stvari vendarle obračajo v pravo smer je Tanja bolj optimistična, čeprav ve, da še daleč od zmagovalne forme: “Napredek je, ni pa to tisto, kar si želim. Se da veliko bolje v vseh elementih dirke. Sem na pravi poti in zaupam v naše delo in lahko optimistično gledam naprej.”

Celotna Tanjina izjava tudi v zvočnem posnetku

www.uniorsinter.com

Na Instagramu:
Unior – Sinter: @uniorsinter
Tanja: @TanjaZakelj

#UniorSinter

Naslovna fotografija Anže Furlan

Preberi še

Svetovni pokal Les Gets: Francozinja četrtič, Švicar suvereno

Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam