Mednarodne dirkaške, Puck Pieterse
2. aprila 2024

Pieterse izpušča prve dirke svetovne serije MTB, Henderson poškodovana, Vermette prav tako in dve dirki olimpijskega krosa kategorije C1.

Puck Pieterse

Številka 1 lanskega seštevka svetovne serije v gorskokolesarskem krosu, nizozemska specialistka za ciklokros Puck Pieterse, bo zaradi cestnih preizkušenj izpustila prvi dve dirki letošnje svetovne serije.

Rebecca Henderson

Pred avstralskim državnim prvenstvom se je poškodovala ena najboljših tekmovalk v olimpijskem krosu. Rebecca Henderson si je namreč strgala vez nad gležnjem, a kljub temu na DP uspela iztržiti tretje mesto.

Asa Vermette

Na dirki ameriškega pokala v Tennesseeju je imel mladi tekmovalec v spustu obilo smole, saj si je pri padcu počil medenico. Okrevanje naj bi trajalo do tri mesece.

Internazionali d’Italia Series

Tretja dirka močne italijanske serije z nekaj manj velikimi imeni olimpijskega krosa, a vseeno kategorije C1. Zmagovalec v moški elitni kategoriji pa Britanec Cameron Orr (Wilier – Vittoria Factory Team), ki je bil boljši od Danca Simona Andreassna in Britanca Charlieja Alldridgeja (oba Cannondale Factory Racing). Pri damah je na najvišjo stopničko stopila Sofie Pedersen, ki je bila boljša od Italijank Giorgie Marchet (KTM Protek Elettrosystem) in Lucie Bramati (Trinx Factory Team). Vrstni redi.

Serbia Epic Škoda Požarevac

Še ena v vrsti dirk olimpijskega krosa v Srbiji. Tudi ta je bila razreda C1. Pri moških zmaga Ukrajinca Dimitra Titarenka, pri ženskah pa je slavila Virag Buzsaki (JB Brunex Superior Factory Team). Na mtbdata.com.

Ogrevanje pred začetkom letošnje svetovne serije MTB

Začetek letošnje tekmovalne sezone je tik pred vrati, Josh Carlson in Ric McLaughlin pa spregovorita nekaj besed o sodobnem olimpijskem krosu.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam