Mednarodne dirkaške
25. marca 2024

Odlični Eva Terpin in Maruša Tereza Šerkezi, Goldstone in Edwards na operacijo, poškodovana Jonnier, van der Poel z najdaljšo pogodbo, XC v Srbiji, utrinki s festivala Crankworx in Red Bull Guanajuato Cerro Abajo.

Eva na Tamaro Trophy

Mlada tekmovalka ljubljanskega KD Rajd je tekmovala na dirki izredno močnega švicarskega pokala. Eva Terpin se je v kategoriji deklet, starih do 17 let, uvrstila na odlično drugo mesto. Slavila je Shana Huber (Specialized Junior Racing Team Switzerland).

Med elito so nastopila sama zveneča imena olimpijskega krosa. V ženski kategoriji je na najvišjo stopničko stopila Pauline Ferrand-Prevot (Ineos Grenadiers), pri moških je slavil Jordan Sarrou (Team BMC).

Vrstni redi na swissbikecup.ch.

Maruša Tereza na 32. KTM Kamptal Trophy

Maruša Tereza Šerkezi (Rajd Ljubljana) nadaljuje zmagoviti niz. V kategoriji mladink je v Avstriji zopet pometla s konkurenco in prislužila še nekaj dragocenih točk UCI. Vrstni redi.

Jackson Goldstone

Kanadski zvezdnik spusta je moral po grdem padcu v finalu spusta Hardline na operacijo kolena. Datum vrnitve na dirke svetovnega pokala še ni znan.

Kade Edwards

Tudi britanski divji dečko je moral na operacijo. Kirurgi so mu “porihtali” prednjo križno vez in meniskus. Kdaj bo zopet na kolesu, še ni znano.

Morgane Jonnier

Z Nove Zelandije je prišla vest, da se je na etapni enduro preizkušnji New Zealand MTB Rally poškodovala Morgane Jonnier.

Mathieu van der Poel

Aktualni svetovni prvak v ciklokrosu in v cestni vožnji je podpisal novo pogodbo s proizvajalcem koles Canyon. In to ne klasično pogodbo, temveč 10-letno! Za še 10 sezon se je zavezal, da bo tekmoval na kolesih nemškega proizvajalca. Od leta 2017 ima van der Poel neverjeten niz 163 zmag na cestnem, ciklokros in gorskem kolesu.

Medipol Andrevlje XCO

V Srbiji je potekala dirka razreda UCI C2 Serbia Epic Medipol Andrevlje XCO. Zmagovalca pa Nemec Fabian Eder in Britanka Isla Short. Vrstni redi na mtbdata.com.

Festival Crankworx

Slopestyle Rotorua

Še nekaj utrinkov s festivala Crankworx na Novi Zelandiji. V slopestylu je med damami slavila Robin Goomes pred Harriet Burbidge-Smith in Caroline Buchanan.

Paralelni slalom Rotorua

Šampiona slalomiranja med vratci sta Marta Gill in Jakob Jewett.

Pump track Rotorua

Ryan Gilchrist in Kialani Hines sta bila najspretnejša na grbinah in v zavojih.

Speed & style Rotorua

Red Bull Guanajuato Cerro Abajo

Serija uličnih spustov se je nadaljevala v mehiškem Guanajuatu. Najhitrejši “uličar” je postal Juanfer Velez. Sledila sta mu Sebastian Holguin in Tomaš Slavik.

Naslovna fotografija je sposojena s profila Instagram Maruše Tereze Šerkezi

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam