Mediterranean Epic
Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
31. marca 2021

Štiridnevna dirka v španski pokrajini Castellon nedaleč stran od Valencije sodi v kategorijo Hors (SHC). Letos z zvenečimi imeni in s tesnimi boji za etapne zmage.

Kljub zdravstveni situaciji, ki nas spremlja že leto dni, so Španci uspešno izvedli etapno dirko, ki je na start privabila odlične tekmovalce v maratonu in XC ase. Slednji so se dirke udeležili z namenom testa uspešnosti zimskih priprav na sezono svetovnega pokala.

Tako so na start privabili brata Braidot, prišla sta tudi nekdanji svetovni prvak Jaroslav Kulhavy in Sam Gaze. Pa Alban Lakata, Nadir Colledani, Urs Huber ter aktualni svetovni prvak v maratonu Hector Leonardo Paez. Med damami je bila prvo ime Ramona Forchini. V prvi vrsti so bile še Chiara Teocchi, Eva Lechner, Janika Loiv …

Prva etapa

16 kilometrov in 550 višincev. S prologom je najhitreje opravil Italijan Fabian Rabensteiner (Team Trek-Pirelli). Na drugo mesto se je uvrstil Čeh Martin Stošek (Canyon Northwave Team), tretji je bil Nemec Sacha Weber (Trek-Vaude). Pri damah si je zmago priborila Italijanka Chiara Teocchi (reprezentanca Italije), drugo mesto je pripadlo aktualni svetovni prvakinji v maratonu Švicarki Ramoni Forchini (JB Brunex Superior Factory Racing), tretja je bila Estonka Janika Loiv.

Druga etapa

58 kilometrov in 1700 višinskih metrov vzponov. Največ spretnosti je pokazal Italijan Daniele Braidot (reprezentanca Italije). Na drugo mesto je z le tremi sekundami zaostanka prišel Nizozemec Hans Becking (Buff Scott MTB Team). Tretje mesto je z enakim časom pripadlo Luci Braidotu (reprezentanca Italije). Drugo zmago na dirki je slavila Chiara Teocchi, na drugo mesto se je z zaostankom 42 sekund uvrstila Nemka Nina Benz (JB Brunex Superior Factory Racing), tretja je bila Ramona Forchini, z minuto in trinajst sekundami za zmagovalko.

Tretja etapa

Kraljeva etapa s 93 kilometri in 1650 višinskimi metri vzponov ter zmaga za Novozelandca. Najhitrejši je bil Sam Gaze. Sekundo za njim sta v cilj prišla dvojčka Braidot. Luca je bil hitrejši od Danieleja. Prva etapna zmaga za Ramono Forchini. Z minuto in 19 sekundami zaostanka se je na drugo mesto pripeljala Martina Berta (reprezentanca Italije). Na tretje mesto se je z zaostankom štirih minut in 36 sekund uvrstila Italijanka Greta Siewald (Santa Cruz FSA MTB Team).

Četrta etapa

Na zadnji etapi je bilo potrebno premagati 50 kilometrov in 1050 višincev. Slavil je Čeh Jaroslav Kulhavy (Češka Sporitelna – Accolade Cycling Team). S tremi sekundami zaostanka sta v cilj prišla Luca in Daniele Braidot. Pri damah je z zadnjo etapo najhitreje opravila Martina Berta. Z istim časom je v cilj prišla tudi Italijanka Eva Lechner (reprezentanca Italije). Tretje mesto je pripadlo še eni Italijanki. Chiara Teocchi je zaostala le sekundo.

Na koncu Daniele in Ramona

Po štirih dneh sta na najvišji stopnički stopila Daniele Braidot in Ramona Forchini. Luca Braidot je na drugem mestu zaostal le sekundo, pri damah pa je Chiaro Teocchi do zmage ločilo pet minut in 53 sekund. Tretje mesto v moški elitni kategoriji je pripadlo Avstrijcu Danielu Geismayrju (Team Trek-Pirelli), ki je zaostal pol minute. Pri damah pa je na tretjo stopničko stopila Martina Berta (zaostanek 6 minut in 3 sekunde).

Vrstni redi po kategorijah

Fotografije Mediterranean Epic

Preberi še

Mediterranean Epic: Zmagi med elito v Španijo in Švico

Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam