8. decembra 2011

Klepet in furanje z Andrejem Marovtom Helešičem iz Ljubnega ob Savinji, kolesarjem z bogato in vsestransko kariero na dveh kolesih, ne le na lastni pogon.

Pred dobrim mesecem dni sem se na gorskokolesarski maraton v Labin po naključju odpravil z dolgoletnim kolesarskim prijateljem Helijem. Andrej Marovt Helešič je med sezono je že kar desetletje izključno cestni kolesar in to uspešen amaterski tekmovalec. Pozimi pa se vrača k svoji ljubezni, ki je bila zanj najaktualnejša v devetdesetih, ko je bil hiter tako v krosu kot v spustu.

V Labinu me je začudilo, da ga imajo vsi za stoodstotnega cestnega kolesarja, ki se verjetno z gorskim sploh ne zna peljati. Daleč od resnice, a je vendarle vse tri ure in kar nekaj čez z nasmeškom in potrpežljivo na ne najlažjem Scottu Geniusu LT trpel moj polžji tempo.

Da povem, da je Heli mojster dveh koles čez vseh 360 stopinj (tudi z vrtljivo desno ročico) in ker je v njegovi Zgornji Savinjski dolini lepo kolesariti, je nastal naslednji video prispevek. Gost je Miran Stanovnik, ki je znova sedel na novega Scotta. O lanskem smo prav tako poročali.

Avtor naslovne fotografije (s Helijem, Miranom in v ozadju s snemalcem Andrejem) in vseh v galeriji na dnu je Jan Zajc.

Sledite nam