15. maja 2017

Drugo leto zapored, na Dolenjskem, v organizaciji društva Bajka in pod taktirko Jožeta Zupančiča.

Dolenjski tišler in velik ljubitelj gorskega kolesarstva Jože Zupančič se spet ni prestrašil ledenih mož. Soboto, Servacijev god, je določil za drugo izvedbo kolesarske bajke. Če je bila lanska pravljica blatna, se je letos svetila v soncu.

Svetila se je zaradi množice koles, ki jih je množica lastnikov pripeljalo v Center biotehnike in turizma Grm, kjer je bil začetek in konec 33 kilometrov dolgega Bajkafest kroga. 119 kolesarjev, 4 družine z vsemi družinskimi člani, 8 in 63-letna kolesarja sta vsak na svoji strani zapirala starostno lestvico, nekje vmes pa se je znašel verjetno eden najvišjih kolesarjev, košarkar Matjaž Smodiš. Velika gruča otrok si je medalje prislužila na mini bajka krogu, 45 še mlajših pa se je zabavalo na delavnicah bajkafest vrtca.


Nobene nezgode ni bilo na poti, nihče se ni izgubil, le trije so prišli v cilj zelo – žejni. Za njih in vse ostale so pod ogromnim šotorom poskrbeli mladi domači gostinci. Nad progo je že dneve pred dogodkom bdelo 35 prostovoljcev, stroške pa je pomagalo obvladovati prav toliko sponzorjev. Jože je hvaležen vsem in vsakemu po vrsti. Nekaj je v blagajno kapnilo tudi od vplačanih štartnin, a prav od vsake bo društvo Bajka v dobrodelne namene odštelo 1,63 evra.


Bergdohtar Jože je z letošnjo urgentno ekipo tako dobro krmaril, da je namesto pričakovane panike pred dogodkom v petek zvečer mirno pil pivo. Naloge so bile razdeljene, trasa označena in urejena, fotografi pripravljeni in pumptrack postavljen.

{gallery}2017/170515_bajkafest{/gallery}
Po dobri slovenski navadi so manjkale le predprijave. No, množica se je potem vsula na dan dogodka. Dogodek naredijo ljudje in prav zadovoljni kolesarji, ki na koncu niso skoparili s pohvalami, so največja nagrada za Jožetov trud. Jože, vse najboljše ti želimo tudi za Bajkafest 2018 in včerajšnji rojstni dan. Dohtar, kako pa zdaj bije tvoje srce?

www.bajkafest.si

Na facebooku te na ogled čaka obsežna fotogalerija z več kot 500 fotografijami.

Avtor fotografij Gašper Franko

Sledite nam