GShock
Wheelbase Devil's trails Ride Murska Sobota Freestyle logo
16. decembra 2016

Rumeni napadajo v vseh gorskokolesarskih segmentih in pospešeno širijo linije obročnikov, oblačil, čelad in čevljev.

Čeprav je verjetno še vedno najbolj znan po svojih cestnih obročih in rumenih službenih vozilih na Tour de France, a vendarle Mavic prodira tudi v gorskokolesarsko areno z linijo izdelkov, ki poleg obročnikov vedno bolj vključuje čelade, obutev in oblačila.

Obročniki

Modelno leto 2017 ponuja mnogo inovacij. Od prvih karbonskih obročnikov do zadnje različice Deemax.

XA Pro Carbon je prvi karbonski obroč, ki je rezultat dolgotrajnega razvoja. Karbonski obroč je narejen tako, da uravnovesi lateralno togost in navpično podajanje. Končni rezultat je obročnik, ki izkorišča vse lastnosti karbona, pospeševanje na zahtevo, nadzor ter oprijem.

Crossmax Pro Carbon je najnovejši obročnik v liniji. Ima enake karbonske sloje (layup) kakor XA, vendar pa je profil obroča ožji (23mm notranje širine, 28 zunanje) in primeren za XC tekmovalce.

Deemax Pro je celoten sistem obročnika in pnevmatike in je namenjen enduru. Deemax Pro uporablja obroče širine 28 mm, nove pnevmatike Pro XL in dvojno križanje naper spredaj. V zadnjem kolesu so obroči 25 mm s križanjem isopulse za hitrejše kotaljenje in boljši oprijem.

Čelade

Linija čelad Crossmax se z enako pozornostjo osredotoča na izgled, udobje in varnost. To filozofijo ponazarja več čelad modelnega leta 2017.

Crossmax Pro zagotavlja popolno zaščito in udobje, zračnost in upravljanje vlage.

Crossmax SL Pro je namenjena krosu in združuje aerodinamične lastnosti z dodatno zaščito za zadnji del glave. Crossmax SL Pro nudi tudi dobro prezračevanje in ima odstranljiv vizir.

Sequence XC Pro W je ergonomsko oblikovana tako, da se bolje in bolj naravno prileže ženski glavi. Sequence uporablja nastavitev sistema Ergo SL, ki čelado drži na mestu in ima široko območje nastavljivosti.

Čevlji

XC, DH, široki ozki in vse vmes. Linija čevljev 2017 se prilega vsaki nogi in vsakemu slogu vožnje.

Crossmax SL Ultimate je čevelj, namenjen krosu, razvili so ga skupaj s profesionalnimi kolesarji. Omogoča uravnoteženje najboljšega prenosa moči z najmanjšo težo.

Crossmax Pro uporablja Mavic Ergo Dial QR za trdno zategovanje in mikro nastavitev ter Ergo Fit 3D + vložek Ortholite.

Deemax Pro, letos nov model, je enduro čevelj, namenjen dirkanju, trdi vožnji z dobrim nadzorom in zaščiti noge. Asimetrična konstrukcija ščiti notranjost gležnja v težkih voznih pogojih. Nov podplat Energy Grip AM pa ponuja optimalno stabilnost in nadzor nad pedali.

Echappee Trail Elite W. Ženski trail čevelj, ki je namenjen udobju in je dejansko vsestranski. Prav tako je udoben pri hoji kot na kolesu.

Celotna linija Mavic MTB je na ogled tukaj

Naslovna fotografija Aleš Boben, ostale fotografije Mavic

Parenzana gravel Race
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
Sledite nam