Matadown
12. avgusta 2020

Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) je v nedeljo postal zmagovalec osme izvedbe dirke Matadown s skupinskim štartom na Matajurju in ciljem v Sarženti (Sorzento) v dolini reke Nadiže v Furlaniji Julijski krajini.

Dirka serije SloEnduro 4Fun je bila prva prireditev pod okriljem SloEndura v sezoni 2020.

Štirikratni prvak serije SloEnduro (2015-2018) Peršak je s časom 25 minut, 16 sekund in 31 stotink postavil tudi novi rekord 12 km dolge trase s 1400 m višinske razlike.

Drugouvrščenemu Erwinu Ronzonu (Team Ridin’ Two) je ušel za dve minuti in 25 sekund, tretji Davide Dal Pian (Team Bikappa Bikes) je zaostal za 2 minuti in 53 sekund.

Matadown, Erwin Ronzon
Peršak še v ozadju v zgornjem delu, spredaj Ronzon

Na četrtem mestu je sledil drugi Slovenec Matic Berginc (Supersnurf) s štirimi minutami in 31 sekundami zaostanka za zmagovalcem. Matic je zmagal v razvrstitvi mlajših članov do 23 let.

Od Slovencev je na stopničke stopil še Grega Nagode (Energijateam.com) in sicer na drugo mesto v kategoriji Master 3 in 4.

Med ženskami je zmagala Olesia Ronzon (Team Ridin’ Two) pred Lucrezio Braido in Eli Cos (obe Team Granzon).

Nastopilo je 74 tekmovalcev iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Velike Britanije in Slovenije.

“V času, ko je dirka prestižno doživetje, sem se z veseljem odzval na povabilo organizatorjev dirke Matadown. Že prej sem nekaj slisal o tej dirki, ampak nisem pričakoval, da bo vse skupaj tako dobro,” dirko opisuje Peršak. “Vesel sem, da mi je uspela vrhunska vožnja na tako dolgi in zahtevni progi. Skupinski štart je bil borba od začetka, iz druge vrste sem napadel in nato po par minutah uspel prevzeti vodstvo, takrat sem prestavil v ‘drugo’ in odpeljal svojo dirko brez večjih napak do cilja! To je bila otvoritev sezone in potrditev dobrega dela, veselim se že prve dirke EWS konec meseca!”

Vrstni redi

Fotografije Paolo Furlan @paolofurlanphoto

Več fotografij v poročilu na www.sloenduro.com

View this post on Instagram

@vidpersak @erwin_ronzon 🤟🏼🤟🏼🤟🏼

A post shared by Matadown Official (@matadown_official) on

Sledite nam