Jaka Remec
Furam zase
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
11. novembra 2021

Trinajstega in štirinajstega novembra bo v ruski prestolnici potekalo EP v disciplini park. Na poti v Moskvo je tudi mladi up slovenskega BMXa Jaka Remec.

V Moskvi je vse pripravljeno na evropsko prvenstvo v BMXu prostega sloga v disciplini park. Tekmovanje se bo odvijalo v sodobnem namenskem objektu Music Media Dome. Dogodek v ruski prestolnici bo gostil 30 tekmovalcev in 14 tekmovalk, med drugim Francoza Anthonyja Jeanjeana, zmagovalca prvega evropskega prvenstva v tej disciplini (2019), Hrvata Marina Ranteša, bronastega s svetovnega prvenstva v Montpellierju, pa lokalnega zvezdika Ireka Rizajeva. Nastopila bosta tudi bronasta iz Tokia 2020, Švicarka Nikita Ducarroz, in Rusinja Elizaveta Posad.

V Moskvo je že poletel Jaka Remec, ki se je kljub svoji mladosti že vpisal med dobitnike odličij, saj je pred dobrima dvema letoma v kategoriji amaterjev zmagal na svetovnem pokalu FISE v Montpellierju.

Foto Samo Vidic / Red Bull Content Pool

Jaka prvič na EP

“Glede na to, da je Jaka zelo mlad in se s svojimi šestnajstimi leti odpravlja na eno največjih tekmovanj v karieri, je gotovo nekoliko pod pritiskom,” nam je pojasnil Jakov oče Sandi, medtem ko je bil reprezentant na poti na prizorišče. “A glede na to, da je v zadnjem času močno napredoval in se udeležil nekaj resnično močnih tekmovanj, menim, da je pripravljen tudi na evropsko prvenstvo. Glede na njegov letošnji napredek in na dejstvo, da je ‘preskočil’ kar nekaj težavnostnih stopnic, bo EP zanj izkušnja več. V mojih očeh je letošnje prvenstvo najboljša iztočnica za nadaljevanje športne poti in za še večji napredek. Jakova največja želja je, da odpelje ‘run’, kot si ga je zamislil. V njem naj poveže tiste trike, ki jih zna najbolje in jih je letos pilil v domačem parku v Tržiču ter na nekaterih BMX festivalih po Evropi. Je še mlad in letošnje prvenstvo naj bo le še ena izkušnja več.”

Predsednik Evropske kolesarske zveze (UEC) Enrico Della Casa:

“BMX prostega sloga je disciplina, ki se je v zadnjih letih močno razvila, število tekmovalcev se povečuje zlasti med mladimi. To so dokazale tudi nedavno končane olimpijske igre v Tokiu. Ker smo vedno odprti za sodelovanje in smo navdušeni nad razvojem discipline, smo ravno v ruski kolesarski zvezi našli idealnega partnerja za izvedbo letošnjega prvenstva.”

Na prvenstvo bi moral odpotovati tudi aktualni državni prvak v disciplini park Matej Žan, a bo veliko tekmovanje zaradi osebnih razlogov izpustil. Matej je naslov državnega prvaka osvojil na Panonnian Challenge v Osijeku.

Seznam prijavljenih najdeš na uec.ch.

Na naslovni fotografiji Jaka Remec na šovu v Luksemburgu. Foto Wilhelm Westergren / Red Bull Content Pool.

Preberi še

Jaka Remec za rojstni dan dobil prav posebno čelado

Furam zase
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam