13. aprila 2012

V soboto 23. junija v mariborskem dirt parku tekmovanje z imenom Den Devils za bronaste točke svetovne turneje freeride zveze FMBA.

Res je petek trinajstega, a od prvega aprila smo že daleč. Zato lahko verjameš, da najpomembnejša gorskokolesarska freeride/freestyle serija FMB World Tour zveze FMBA (Freeride Mountain Bike Association) prihaja v Slovenijo. Seveda s tekmovanjem bronastega nivoja, najnižjega od štirih v njihovi piramidi, a nekje je treba začeti.

V soboto 23. junija (pozor, na strani serije je zaenkrat še napačno zapisan datum 24. junij) bodo točke FMB World Toura v Sloveniji prvič na voljo na dirt tekmovanju v prostem slogu z imenom Den Devils v mariborskem dirt parku ob Kardeljevi cesti.

Gonilna sila parka in prireditve Marko Draguljić – Kardelj: “Naše tekmovanje bo letos malo večje, saj smo z zmago na natečaju Support your local spot dobili podporo pokrovitelja, kar nam olajša zadeve in omogoča večji kontest. Ker bo kontest tak, kot mora biti, je to tudi priložnost, da park predstavimo tudi tujini. Vključitev v FMB  tour je bila logična odločitev. Debate o vključitvi v njihovo serijo so že kar stare, ampak enostavno smo bili premajhni za to, dokler niso pred nekaj tedni objavili, da jim manjka bronastih eventov, kjer bo ob točkah za profesionalce tudi točkovanje za amaterje. Obrazec smo izpolnili, poslali slike in videe in očitno jim je bilo všeč.”

Tekmovanje bo potekalo sočasno s festivalom Lent, kot športni dogodek bo tudi vključeno v festival, kar pomeni podporo, promocijo in odlično možnost zabave za udeležence.

“Park je v uporabi, organizacija se pripravlja, verjetno tudi ne bo manjkalo dobrih tekmovalcev,” pravi Marko.

Datum se ne pokriva s kakšnimi večjimi tekmovanji v tujini, zato utegne biti udeležba res solidna. Seveda se je ne bo dalo primerjati z zvezdniškimi postavami dveh diamantnih (Red Bullova Joyride na Crankworxu ali Rampage) ali osmih zlatih tekmovanj turneje. Že brez tega pa bi moralo biti to doslej najmočnejše tekmovanje v prostem slogu mtb v Sloveniji.

“Računamo vsaj na sosede in Nemce, za prave profesionalce bomo še videli,” o udeležbi razmišlja Marko.

www.fmbworldtour.com

Na uvodni fotografiji Roka Laha prizor z lanskega jesenskega tekmovanja v mariborskem parku.

Sledite nam