10. junija 2018

Druga zaporedna zmaga Amauryja Pierrona, Rachel Atherton prvič po poškodbi na najvišji stopnički. Med mladnici Valentina in Kye.

Zopet odlične predstave na spustu za svetovni pokal v Leogangu. Smola za Tahnee Seagrave, ki je zgrešila linijo in del inček sekunde peljala izven traku. Enako se je pri moških zgodilo Brendanu Faircloughu. Oba je doletela diskvalifikacija.

Leogang je postal srečen kraj za našo Moniko Hrastnik, njene in prve slovenske stopničke v svetovnem pokalu v spustu (za lažje razumevanje – podium je v gorskem kolesarstvu za 5 tekmovalcev).

Aaronu Gwinu kljub zelo dobri vožnji ni uspelo zmagati četrtič zapored in skupno petič na tem prizorišču. Rachel Atherton se lahko veseli prve zmage po lanski poškodbi. Luca Shaw po dveh kvalifikacijskih zmagah zopet s molo v finalni vožnji. Mlada Avstrijka Valentina Höll pa je med mladinkami brez prave konkurence.

Moški

Francoz Amaury Pierron (Commencal / Vallnord) je v naletu. Druga zmaga v tednu dni in prevzem vodstva v seštevku svetovnega pokala. Njegov čas v Leogangu – 3:10.991. Na drugo mesto se je s pol sekunde zaostanka uvrstil Aaron Gwin (YT Mob), na tretjo stopničko pa se je z dobro sekundo zaostanka zavihtel Britanec Laurie Greenland (MS Mondraker). Četrto mesto je osvojil Avstralec Troy Brosnan (Canyon Factory DH), peto pa Francoz Loris Vergier (Santa Cruz Syndicate).

Z res odlično vožnjo in po obilici smole v Ft. Williamu, se je z nekaj manj kot 2,4 sekunde zaostanka na šesto mesto uvrstil Američan Dakotah Norton (Unior / Devinci Factory Racing). Zmagovalec kvalifikacij, Američan Luca Shaw (Santa Cruz Syndicate), je po odličnem zgornjem delu, v spodnjem naredil napako in zletel s proge, tako da je na koncu zaostal 9,8 sekunde in se uvrstil na 42. mesto.

V skupnem seštevku ima Amaury Pierron 52 točk prednosti pred Gwinom. Francoz jih ima 503, Američan pa 451. Na tretjem mestu je s 413 točkami Brosnan. Dakotah Norton je na devetem mestu in ima 262 točk.

Ženske

Poročilo o Monikinem uspehu najdeš v posebni novički. Na najvišjo stopničko se je zavihtela Britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH). Njen čas je znašal 3:41,141. Na drugo mesto se je uvrstila vodilna v seštevku svetovnega pokala Francozinja Myriam Nicole (Commencal / Vallnord), ki je zaostala dobrih 6 desetink sekunde.

Tretje mesto si je priborila Tracey Hannah (Polygon UR). Njen zaostanek za zmagovalko je bil skoraj štiri sekunde. Monika Hrastnik je osvojila četrto mesto. Zaostanek pa 8,4 sekunde za Athertonovo.

V skupnem seštevku s 610 točkami vodi Myriam Nicole. Druga je z le 10 točkami zaostanka Rachel Atherton, tretja pa Tahnee Seagrave, ki ima 436 točk. Monika Hrastnik se je zavihtela na sedmo mesto in ima 306 točk.

Mladinci

Avstralec Kye A’Hern (Canyon Factory Racing DH) je postavil najhitrejši čas. Štoparica se je ustavila pri 3:19.207. Le 5 stotink sekunde počasnejši je bil Francoz Thibaut Daprela (Commencal / Vallnord). Na tretje mesto se je uvrstil Britanec Henry Kerr (Propain Dirt Sixpack), ki je zaostal za 2,6 sekunde.

V skupnem seštevku s 150 točkami vodi Avstralec A’Hern, drugouvrščeni Francoz Daprela zaostaja za 10 točk.

Mladinke

Domačinka Valentina Höll je prepričljivo zmagala v mladinski konkurenci. S časom 3:56.,22 je za več kot 15 sekund ugnala Francozinjo Nastasio Gimenez, na tretje mesto se je uvrstila Švedinja Ottilia Johansson Jones, ki je zaostala več kot pol minute. Avstrijkin čas bi danes v ženski kategoriji zadoščal za sedmo mesto!

Vrstni redi

Foto Klemen Humar

Preberi še:
Leogang: Bravo Monika!
Leogang: Spustaška akcija v fotografijah
Leogang: Monika v kvalifikacijah odlična četrta!
Leogang: Po progi z Luco Shawom
Sprehod po progi v Leogangu z Wynom

Sledite nam