1. oktobra 2018

Na zahtevnem maratonu v organizaciji 4islands tudi lepe uvrstitve ostalih Slovencev. Štiri trase, za vsakogar nekaj.

Krka Trophy Maraton! Steze, ki se vijejo po Drniški krajini kot reka Krka. Vijugave, naporne in mestoma stopničaste so pravi izziv za goske kolesarje. Pogled z vrha planine na mistično pokrajino, ki je prenesla mnogo hudega, a se vedno znova dvignila in zaživela na novo. Inspiracija, ki kolesarje ponese, da se spravijo na borbo z njo. A tu ni zmage. Je le zadovoljstvo, da se ti je uspelo zliti s pokrajino, ki res potegne iz tebe vse, moč in čustva.

Pogled z vrha planine Promine je čaroben, v popolnem nasprotju s planino samo, ki je groba in te dodobra pretrese. A pogled na morje rodovitne ravnice, ki v tem času žari v neštetih odtenkih zelene in rjave, je pomirjujoč in trud je poplačan.

Organizator je pripravil štiri trase, da je zadovoljil prav vsakega gorskega kolesarja. Poleg treh maratonov v dolžinah 70, 45 in 25 kilometrov tudi 30-kilometrsko traso za vsegorska kolesa z zahtevnejšim spustom, ki je bila dobro zasedena.

Z najdaljšo traso 70 kilometrov, ki je imela 1600 metrov višinske razlike, je najhitreje opravil Jure Belak v treh urah, 7 minutah in 18 sekundah. Celo traso je prevozil v družbi drugouvrščenega Petra Vesela in razlika med njima je bila na cilju eno sekundo. Na tretje mesto se je uvrstil domačin Marin Deković, ki je zaostal dobre tri minute.

Po kategorijah so bili zmagovalci Marin Deković pri veteranih, Peter Vesel med starejšimi veterani in najboljša hrvaška kolesarka Mia Radotić pri ženskah.

Na 45 kilometrov dolgi trasi so bili najhitrejši domačini Roko Fržop, Josip Toljan in Nikola Svilan. Pri veteranih je zmagal Alan Buhin, starejših veteranih Goran Grbelja in pri ženskah Tea Đurek.

Na najkrajši razdalji 25 kilometrov je je zmagal tekmovalec iz Bosne Dražen Akrap pred domačinoma Markom Smolićem in Krešimirjem Palinićem. Pri veteranih je bil zmagovalec prav tako tekmovalec iz Bosne Saša Vidović, pri starejših veteranih pa domačin Luka Jakovljević. Žensko dirko je zmagala Antea Kaleb, ki je imela močno konkurenco kar enajstih tekmovalk.

Združeno kategorijo vsegorske dirke je dobil Nikola Mišić pred Goranom Zidarićem in tekmovalcem iz Bosne Marinom Sučićem. V tej kategoriji je startalo trinajst tekmovalcev in prav vsi so bili navdušeni nad obliko te dirke.

Tekmovalci, ki so z dirko opravili v treh ali pa tudi šestih urah, so bili zadovoljni. Jasno je bilo, da ima dirka lep potencial in da bodo tekmovalci glas o njej in doživetju prenesli naprej. Glede organizacije pa nikoli ni bilo dvoma, da ne bi bila odlična, saj ima organizator 4islands izkušnje, pridobljene na podobnih terenih in v vseh razmerah.

Organizator dirke Tomislav Zobec je bil zelo zadovoljen, tako z udeležbo kot tudi potekom dirke. Poudaril je, da trase niso dokončne, da že potekajo raziskave na terenu, saj pokrajina v nacionalnem parku Krka ponuja neštete možnosti, ki samo čakajo na odkritje. Dirka pa pomaga tudi pri pripravah na 4island, saj ima ekipa priložnost izpiliti logistiko in dodatne storitve, ki bodo zelo pomembne v petih etapah dirke na kvarnerskih otokih od 9. do 13. aprila 2019.

Vrstni redi

Fotografije prireditelj

krka-trophy.hr
www.facebook.com/KrkaTrophy

Sledite nam