Alliance ASE
27. aprila 2024

V graviticacijski disciplini enduro in spust prihaja nova ekipa z mednarodno zasedbo ter z glavnim pokroviteljem oziroma ustanoviteljem Alliance ASE.

Kot podjetje, prisotno v gorskem kolesarstvu, že vrsto let z veseljem podpirajo mlade na njihovi športni pot. Za letošnje leto se odločili ustanoviti mednarodno tekmovalno ekipo pod Aliansinim imenom. Zakaj? Zato, ker ti isti fantje, ki gradijo grbinaste poligone in gorskokolesarske enoslednice, čez vikend stojijo na stopničkah na najrazličnejših tekmovanjih.

In če Aliansa oziroma Alliance ASE šteje 42 članov in prav vsi poganjajo kolesa in koleščke, ko le lahko, je prav, da največji graditelj različnih poligonov, ne samo kolesarskih, sestavi MTB ekipo z osmimi člani!

Kdo bo letos vozil v barvah ekipe Aliance ASE?

  • Gašper Jurečič, aktualni državni prvak v spustu. V letošnjem letu se bo poleg slovenskega pokala udeleževal tudi dirk v enduru, osredotočil pa se bo predvsem na tekmovanja v spustu za evropski pokal.
  • Jošt Štrucelj, izkušen tekmovalec v spustu ter neustrašni letalec na največjih skokih.
  • Zoltan Glokker – Zoli je madžarski tekmovalec v spustu in pumptracku. Letošnjo sezono bo tekmoval v pokalu Panonnian Pumptrack ter na madžarskih dirkah v spustu.
  • Žan Šlibar je štirikratni zmagovalec dirk portugalskega pokala v spustu. Cilji letošnje sezone so enduro dirke v Sloveniji in preizkušnje v spustu za slovenski in evropski pokal.
  • Matic Kokl je izjemen letalec na največjih skokih. Poleg tega, da jih gradi, jih brez strahu tudi poskače. V preteklosti je že tekmoval v slovenskem pokalu v spustu in tja se v letošnji sezoni tudi vrača.
  • Patrik Bašelj ima za seboj že več dirk v amaterski kategoriji v spustu in enduru. Tudi v letošnji sezoni se bo preizkusil tako v spustu kot tudi v enduru.
  • Dante Brelih je svojo tekmovalno kariero začel v lanski sezoni. Tudi v letošnji sezoni se bo udeleževal dirk v enduru in spustu.
  • Gabrijel Kemperl je kot nekdanji tekmovalec v spustu prevzel vodenje ekipe. Njegov cilj je nuditi ekipi celotno podporo, hkrati pa tudi sam ponovno pogleduje po tekmovalnem dresu in pravi, da ga bomo lahko videli na progi kakšne preizkušnje slovenskega pokala.

Častni član ekipe je Luka Berginc, aktualni evropski podprvak ter državni članski prvak. Letošnje leto bo vozil v barvah nemške ekipe HDR. V Aliansini ekipi bo imel letos vlogo svetovalca pri treningih.

Več o ekipi na alliancease.com.

Fotografije Alliance ASE

Preberi še

Vse ekipe UCI v letu 2024

Sledite nam