25. januarja 2019

Prijavi se in se pripravi na gorskokolesarski maraton. Čakajo te Bonaca, Vitar in Bura. Na otoku Brač od 17. do 19. maja.

Da ne bomo dirkali samo po kvarnerskih otokih. Letos se lahko v mesecu maju pomeriš na rekreativni gorskokolesarski dirki na enem izmed dalmatinskih otokov, na Braču. Čakajo te tri različne dolžine prog, bogat spremljevalni program ter start in cilj dirke v Sutivanu. Med 17. in 19. majem.

Ravnaj se po vetru

Najlažja izmed treh tras se imenuje Bonaca. Dolžina se ustavi pri dvajsetih kilometrih. Bonaca je primerna za vse tiste, ki si želijo lagodnega kolesarjenja, začinjenega z razgledi in eno okrepno postojanko.

Vitar je srednja trasa, primerna za nekoliko bolj pripravljene, njena dolžina znaša 40 kilometrov. Da ne boš žejen in lačen, bosta na trasi dve okrepni točki.

Tista prava, maratonska razdalja pa se imenuje Bura. 70 kilometrov, začinjenih z atraktivnimi enoslednicami, hitrimi spusti in zahtevnimi, ponekod tehničnimi vzponi, je primerna za tiste najbolj pripravljene. Na voljo bodo tri okrepne postaje.

Trase si lahko ogledaš na tej povezavi

Takole je bilo lani. Za letos so na trasah obljubili še nekaj sprememb.

Kategorije

Za vse dolžine prog so na voljo naslednje:
– moški od 18 do vključno 39 let
– moški (masters) od 40 do vključno 49 let
– moški (grand masters) nad 50 let
– enotna ženska kategorija

Za kategorijo junior od 16. do 18. leta starosti sta na voljo le trasi Bonaca in Vitar.

Za otroško (kids) kategorijo od 12. do 16. let je rezervirana le najkrajša trasa, za kategorijo e-koles pa le srednja, 40 kilometrska.

Startnina

Če ujameš predprijavo oziroma Early Bird, ki je na voljo do 31. januarja, je startnina 130 kun. Do 31. marca je startnina 180 kun, za prijave do 12. maja pa startnina znaša 250 kun. Prijave najdeš na uvati-vitar.hr.

Nagrade?

Medalje za prve tri v vsaki kategoriji, bogat denarni sklad za moško, master, grand master in žensko kategorijo na trasah Vitar in Bura ter praktične nagrade za vse kategorije na trasi Bonaca. Enako velja tudi za kategorije e-koles, kids ter junior.

Vikend dogajanje

Čeprav boš prišel na otok že v petek 17. maja, se spoznal z udeleženci in kaj dobrega pojedel in popil, bo glavni del dogajanja sobota 18. maj. Od 7:30 do 9. ure bodo odprte prijave, kjer boš prejel startno številko in kar pripada zraven, pa še en manjši zajtrk bo pripravljen za vse udeležence.

Ob deseti uri se začne maraton Uvati Vitar, vmes pa vse do 19. ure še spremljevalni program. Ob 20. uri sledi podelitev nagrad in bogat srečelov, od 21:30 dalje pa “after race party”.

V nedeljo bo od 10. ure dalje potekala otroška dirka, nato bo sledil še zaključek.

Za organizacijo največjega kolesarskega dogodka na Braču skrbijo TZO Sutivan, Občina Sutivan in kolesarska revija Biker.

Za vse ostale informacije, nastanitev, novosti, vrstne rede preteklih dirk in še kaj, klikni na uvati-vitar.hr ali pa preveri na facebooku.

Fotografije organizator

Sledite nam