8. septembra 2019

Zadnja kvalifikacijska in prva finalna preizkušnja druge sezone pokala sta, kljub napovedi slabega vremena, privabili lepo število tekmovalcev in tekmovalk. 

Zagorje ob Savi, pumptrack, ki je bil že lani prizorišče finalnih preizkušenj, tudi letos nadaljuje tradicijo. Danes je poleg prvih finalnih preizkušenj potekalo tudi zadnje kvalifikacijsko tekmovanje. Lepo število sodelujočih, ki se niso ustrašili slabe vremenske napovedi, je naznanilo, da bo letošnja jesen na pumptrackih še kako zanimiva.

Za serijo Pumpaj Slovenija, kot morda že veš, stojijo Alliance ASE, BSX Racing Team Maribor in mtb.si, vedno pa v sodelovanju z občinami, kjer potekajo tekmovanja. Finalna tekmovanja za razliko od kvalifikacijskih potekajo po sistemu izločanja. Najprej ima vsak tekmovalec na voljo hiter krog, nato pa sledijo tekmovanja po sistemu najhitrejši proti najpočasnejšemu … na koncu sledijo še finalne preizkušnje.

Kvalifikacije

Še zadnje letošnje kvalifikacijsko tekmovanje je bilo kar v sklopu prve finalne preizkušnje, a seveda ločeno. Saj so bile najprej le vožnje na čas in uvrstitve najboljših med tiste, ki so že bili kvalificirani na preteklih, letos petih kvalifikacijskih preizkušnjah – v Postojni, Mariboru, Mirni na Dolenjskem, Rušah in Celju. Razvrstili so se takole:

Kategorija do 5 let: zadnji trije, ki so se kvalificirali v finalna tekmovanja, so bili Anže Brvar, Blaž Brvar in Eva Zupančič.

6 do vključno 9let: Nika Manfredo, Mark Verbnik in Brina Verbnik so ujeli še zadnji vlak do finalnih preizkušenj.

10 do vključno 13 let: Trije, ki so se pebili skozi sito kvalifikacij, so bili Val Trinle Lampič, Maks Perme in Gašper Žnidar. Najhitrejši čas a je postavil že kvalificirani v tej kategoriji Miha Čeh (10,59 sekunde),

14+: Še trojica, ki se je danes uvrstila v finalne dirke: Andraž Žnidar, Ermin Buljubašić in Goran Skok.

Open (skiroji, rolke, rolerji): Tilen Lešnik Pikl, Lucijan Lešnik Pikl in Leon Novak.

Zmagovalci prve finalne preizkušnje po kategorijah

Kategorija do 5 let: Prvo mesto Nick Čeh Cigrovski, ki je za najhitrejši krog porabil 14,84 sekunde. Na drugo mesto se je uvrstila Tija Frank, tretja je bila Eva Zupančič.

Kategorija do vključno 9 let: Zmaga Jošta Ložarja, ki je za krog potreboval 10,83 sekunde. Na drugo mesto se je uvrstil Rene Gabor, tretje mesto je osvojila Nika Manfredo.

Kategorija 10 do 13 let: Miha Čeh. Njegov zmagovalni čas pa 10,59 sekunde. Drugi je bil Val Trinle Lampič, tretji pa Matej Novak.

Kategorija 14+: Andraž Žnidar prvo mesto (10,12 sekunde), Ermin Buljubašić drugo, Goran Skok pa tretje mesto.

Open (skiroji, rolke, rolerji): Prvo mesto Tilen Lešnik Pikl (12,74 sekunde), drugo mesto Lucijan Lešnik Pikl, tretje mesto pa Leon Novak.

Druga finalna dirka pokala Pumpaj Slovenija bo 14. septembra v Odrancih. Dodatne informacije najdeš na tem mestu.

Preberi še
Pumpaj Slovenija: Sončno v Postojni
Pumpaj Slovenija: Prvič v Mariboru
Pumpaj Slovenija: Trikrat v vikendu

Sledite nam