2. maja 2010

Ali pa 17. brez enega hitrega veterana – vsekakor je Lenart dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na najdaljši trasi enega najpomembnejših maratonov na evropskih tleh. Rok Kolar zmagovalec med veterani nad 50 let.

Lenart Noč (foto DK/MTBKoroska.net)

Lenart Noč (foto DK/MTBKoroska.net)

Ko neko tekmovanje uspešno prirejaš poldrugo desetletje, potem je naziv tekmovanja takole dolg: “Rocky Mountain BIKE Marathon Garda Trentino powered by Vaude”. Letošnjega maratona v okviru festivala na severu gardskega jezera se je udeležilo 36 Slovencev, od teh kar 17 na najdaljši trasi – 105,3 km dolgi “Rondi Extremi” s 3561 višinskimi metri.

V zvezdniški zasedbi na Ekstremi je Jeseničan Lenart Noč (E-Hub Team) zasedel 18. mesto med 308 uvrščenimi (17. brez veteranov master) z nekaj manj kot 25 minutami zaostanka za zmagovalcem, Švicarjem Ursom Huberjem (Stöckli-Craft). To je tudi najboljši slovenski dosežek na ekstremi.

Huberju, ki je bil na kolesu 4 ure in 25 minut, sta v cilju sledila rojak Thomas Stoll (BiXS) in svetovni podprvak, Avstrijec Alban Lakata (Topeak Ergon). Noču, ki je končal skupaj z znancem iz pokala Alpe-Jadran, avstrijskim Korošcem Silviom Wieltschingom, pa je 15 minut pozneje na 33. mestu (29. brez veteranov) sledil naslednji Slovenec Primož Lindič (MTB Koroška). Manj kot uro je za zmagovalcem zaostal še Iztok Dogša (Ganesha team) na 57. mestu.

Če bi šel danes na srednjo traso, Grande, bi bil tik pod stopničkami. Na Ekstremi mi je šlo v prvi polovici fenomenalno, za vodilnimi sem zaostajal le pet minut in nisem nič izgubljal niti takrat, ko so vodilni kolesarili v skupini. A na tehničnem spustu sem izgubil dva bidona, ki sem ju dobil na prvi okrepni postaji nekaj pred 40. kilometrom, za kar sem začel plačevati šele po drugi okrepni postaji pri 60. kilometru. Tam sem si v dveh vzponih nabral ves zaostanek in izgubil kar nekaj mest. Malo sem razočaran, ampak ko se enkrat vzpenjaš s Thomasom Dietschem in Bullsi, takrat veš, da si sposoben kakšnega večjega dosežka,” je povedal Noč, predlani zmagovalec Piccole, lani pa prvič na Extremi poražen s tremi defekti.

V kategoriji master se je dobro odrezal Matej Hartman (Veb Company Kona) s 23. mestom, Primož Gulin (za svoj novi klub DEŠ Fleš) je bil 34. Pri superveteranih nad 50 let pa je Prevaljčan Rok Kolar zmagal, Dušan Rus (Ganesha team) pa je bil 9.

Na Ekstremi je res prišlo v cilj le devet dam – zmagala je Finka Pia Sundstedt – a 5. mesto Natalije Anderluh (MTB Koroška) ni nič manj vredno, saj je za nekdanjo evropsko prvakinjo zaostala le urico in 5 minut.

Rondo Grande (86,6 km, 2705 v.m.) je končalo 422 moških, najvišje uvrščeni Slovenec je bil Milan Urbančič (KRK Sova Scott) na 76. mestu oziroma 21. med masterji.

Povezave:

Vrstni redi services.datasport.com/2010/mtb/gardasee/

Vsi Slovenci services.datasport.com/2010/mtb/gardasee/LANDSLO.HTM

Sledite nam