6. oktobra 2014

Finale na progi za dvoboj pri Šoštanju in kot v starih časih še tekmovanje za naj trik. Fotogalerija Aljaža Sedovška.

Prvo soboto v mesecu oktobru je v Ravnah pri Šoštanju potekala zadnja tekma v seriji B4X, ki jo je organiziralo lokalno kolesarsko društvo Lignit. Udeležilo se je je kar 28 tekmovalcev, ki so se med seboj pomerili v šestih kategorijah. Poroča Lignitova prva dama Anja:

V kategoriji najmlajših tekmovalcev sta se pomerila domačina Jan Pergovnik in Maj Pokleka. Maj je z neustrašno vožnjo premagal Jana.

V kategoriji U11 sta se pomerila že utečena tekmeca Tim Rovtar (KK Črn Trn) in Taj France (KD Lignit). Tudi tokrat je bil Tim hitrejši.

Toni Štrancar je v kategoriji U13 ugnal klubskega kolega iz KK Črn Trn Tea Molarja. V U15 se je pomerilo 5 tekmovalcev, prvo mesto pa je pripadlo Maticu Bergincu iz KK Soča Kobarid.  Za njim se je v cilj pripeljal Jure Štrancar, v malem finalu je Primož Lemut premagal Aleksa Brilja, peto mesto pa je zasedel Erik Lemut. Vsi tekmovalci razen zmagovalca so člani KK Črn Trn.

Rok Gorič (KK Črn Trn) se je v finalni vožnji za kategorijo U17 pomeril z domačinom Tadejem Zaljuberškom in si zmago zagotovil že po prihodu iz prve bande. Za njima sta bila še Jaka Holobar in Rok Bajc, oba iz Črnega Trna.

Ženska predstavnica je bila tokrat le ena, super tekmovalka Monika Hrastnik.

V kategoriji elite je prišlo tokrat do preobratov že v začetnih vožnjah. Domačin Urban Rotnik je po najboljšem času v kvalifikacijah zaradi zapleta s sotekmovalcem Alešem Gombocem izpadel že v prvi vožnji. Ta je prišel do malega finala, kjer pa ga je premagal Luka Bolha. V finalni vožnji sta se pomerila aktualni državni prvak Mitja Ergaver in stari maček Matej Stapić. Tokrat so mlade mišice ugnale dolgoletne izkušnje in Ergaver je stopil na najvišje stopničke.

{loadposition inside}
Naj trik

Po končnem tekmovanju je sledilo še tekmovanje za najboljši trik. Med petimi tekmovalci je zmago slavil Žan Kuder s trikom “cliff hanger”. Za največ zaskrbljenih obrazov pa je zagotovo poskrbel Luka Bolha, ki mu je po neuspelem poskusu in padcu z velike višine uspelo kolo prelomiti na pol. Jani Fučka je med treningom uspešno izvajal premete nazaj brez rok in druge zahtevne trike, vendar pa mu med tekmovanjem žal ni uspel niti en pristanek. Za zmago se je potegoval tudi Joco Podbregar, ki mu je le malo zmanjkalo za izvedbo dvojnega obrata – 720. Gledalci so zagotovo imeli kaj videti, saj uspešnih in tudi ponesrečenih trikov ni manjkalo.  

Vrstni redi

kd-lignit.si
b4x.si

Na uvodni fotografiji najmlajša udeleženca Jan in Maj. Vse foto Aljaž Sedovšek

Sledite nam