20. julija 2009

Korošec in Primorec nastopata na osemdnevni etapni dirki Glacensis MTB Challenge na Poljskem. Po prologu in dveh etapah sta v ospredju med šestdeseterico posameznikov.
iz Poljske Damjan Kalčič, besedilo in foto

Korošec in Primorec nastopata na osemdnevni etapni dirki Glacensis MTB Challenge na Poljskem. Po prologu in dveh etapah sta v ospredju med šestdeseterico posameznikov: Emil Makan (MTB Koroška) na 5. in Uroš Breški (KK Djak) na 8. mestu.


Štart nedeljske prve etape

Štart nedeljske prve etape

Breški na štartu sobotnega prologa

Breški na štartu sobotnega prologa

Makan v gneči na štart prologa

Makan v gneči na štart prologa

Tako kot drugi mora tudi Breški kolesariti po vodi

Tako kot drugi mora tudi Breški kolesariti po vodi

Dirka se je v soboto začela s prologom in se v nedeljo nadaljevala s prvo od sedmih etap. Trasa poteka na jugu Poljske blizu češke meje. Cilj bo v soboto v kraju Kudowa Zdroj.

Sobota
V slabe tričetrt ure in nekaj manj kot 10 km dolgem prologu v Nachodu je bil Emil 6., Uroš pa 12.

Nedelja
Drugi dan na Glacensis Mountainbike Challenge je bil štart ob 10. uri, kar je bilo za kolesarje kar ugodno. So se vsaj naspali pred spopadom z blatom, rekami, mostovi in sigletracki. Na 66 km in 2200 vm dolgo progo je bilo treba kreniti preudarno. Emil je vozil odlično in si je v skupni razvrstitvi pridirkal 5. mesto. Na 12. mestu pa se trenutno drži Uroš, ki je danes imel težave s predrto gumo in je še rahlo zašel s trase maratona. Drugače pa se oba počutita dobro in čakata, kaj bo prinesel jutrišnji dan.

Ponedeljek
Dan kot vsak dan, bi rekli, ampak le ni tako, saj je organizator zaradi hudih nalivov in zelo nevarne poti skrajšal en špic, kjer je bil menda res ekstremen spust. Slovenca sta tudi tokrat vozila dobro, saj je Uroš zasedel peto mesto, Emil pa z okvaro sprednjega sistema za menjanje prigaral šesto mesto. 
Pravita, da si toliko blata, kot ga tokrat prevozita in pretečeta, še predstavljat nista mogla.
Skupno zasedata Emil peto in Uroš osmo mesto.
Na koncu sta oba zelo zadovoljna in gresta v nove dogodivščine naprej.


Povezave:

www.bikechallenge.pl

Sledite nam