vipava valley gravel
6. novembra 2023

Z nekdanjega zimskega termina so prenovljeni Vipava Valley Gravel skušali preseliti v poletni termin. Po dveh prestavitvah je v sončnem vremenu dogodek uspel na prvo novembrsko soboto.

Po uradnih podatkih se je na dve trasi, 100- in 60-kilometrsko, podalo 179 kolesark in kolesarjev. Največ – in to kar enakovredno – iz Slovenije in Italije. Na srečo se je še Izidor po kraju bivanja prijavil kot Avstrijec, pa Tomas je zastopal Hrvaško, tako da je bil cel “Alpe Jadran” na kupu. Pa še Aleksej pod “drugo”. V cilj jih je prišlo 143.

vipava valley gravel

Traso so zadnji trenutek prilagodili zaradi naraslih potokov. V nasprotju s staro je šla ta v nasprotni smeri od urinega kazalca.

Dolgo traso je s časom okoli treh ur najhitreje prekolesaril Matej Drinovec na gorskem kolesu. Prvi pa je bil v cilju domačin Uroš Breški (Djak BFitted) na gravel kolesu in za njim Borja Jelič (Tuš team) na prav takšnem. Gorski kolesarji so namreč startali 10 minut za makadamkarji. Prva ženska na dolgi trasi je bila Dunja Selan (Tuš team). Čeprav dogodek teoretično ni tekmovalne narave, ampak toliko, da se ve.

Dogodek je tudi nepodprt – brez označb, redarjev, zapor, okrepnih postaj …

Vrstni redi

Pod novi VVG se je podpisalo društvo Deš Fleš s Primožem Gulinom kot vodjem organizacije.

V glavnem: več gravel dogodkov!

Matej Zalar na Stravi poroča z dolge trase.

Daljši zapis na drugarunda.si gotovo sledi.

Fotografije Bogdan Čučič

Fotogalerija

S prvih dveh izvedb

Gravelissima! Sončno vipavsko makadamkanje
Makadami Vipavske doline, izdaja MCMXIX

Sledite nam