28. januarja 2019

Druga izvedba makadamske pentlje po Vipavski dolini, še malo daljša kot lanska. Nekaj besed in fotografij po sobotni sončni zimski avanturi.

Dosti bolj svežih dni v zimi Vipavske doline ni, kot je bila minula sobota. Tistih z burjo ne štejemo, tisto je ločena kategorija.

Nekako petdeseterica kolesarjev, pretežno italijansko govoreča, na makadamskih/ciklokros in gorskih kolesih, se je 364 dni po prvi izvedbi dogodka Vipava Valley Gravel zopet zbrala na parkirišču ob šempetrski bolnišnici. Skoraj ob dogovorjeni uri so zagnali sledi na svojih navigacijskih napravicah in zavrteli pedala.


Od Vrhpolja mimo Zemona v Vipavo, foto AD

Še malce bolj naštrikana trasa do Podnanosa in nazaj je tokrat nanesla približno 110 km s 1200 višinci. Če najrazličnejše podlage, od snega in ledu na začetku do lepih in grdih makadamov in kolovozov, še najmanj je bilo asfalta. Pa je občasno zlasti tistim z najožjimi plašči kar zapasal. Še enkrat odlična trasa, recept za pravo makadamkarsko avanturo.

Zjutraj je še malo zeblo, pozneje ne več, čeprav kaj dosti nad 5 stopinj živo srebro ni zlezlo.


“Bar raid” v Vipavi, foto AD

In kaj še napisati drugega, kot da je bilo luštno, netekmovalno, sončno, s spektakularnimi razgledi zlasti na gore na severni strani doline?

Naj govorijo fotografije, vse v galeriji razen ene je poslikal prireditelj Dean Frank, ki je zbolel ter poprijel za volan in fotoaparat.

Dogodek na Facebooku

Več fotografij Deana Franka

Za več informacij o podobnih dogodkih se pridruži slovenski makadamkarski skupini na Facebooku.

Takole je turo zabeležil Zeetso

Preberi še
Gravelissima! Sončno vipavsko makadamkanje

Sledite nam