13. februarja 2017

Leo, Jonas, 5 mesecev v kombiju, romanje po dirtih vse celine in 20 tedenskih poročil. Množično financiranje je steklo.

Lahko rečeš, da gre Leo za pet mesecev na dopust in da išče sponzorje. Pa ni tako preprosto. Leo Gamboc, prav danes 27-letnik iz Umaga, se gre življenje dirt fristajlerja že desetletje. Na mtb.si se je morda največ pojavljal v letu 2015 s projektom Connected, pri katerem je sodeloval tudi Ribničan Primož Tanko. Pridno piše tudi prispevke na psbmx.com ali PlusSizeBMX, največjo specializirano spletno stran za prosti slog na 26 palcih na svetu.

Za letos si je zastavil projekt z imenom “Dirt Jumping Europe Tour”. Z 18-letnim Nemcem Jonasom Drechslerjem, ki snema tudi filmčke, se bosta s kombijem od začetka maja do konca septembra potikala po evropskih dirt spotih in sproti na PSBMX objavila 20 prispevkov, vsak teden enega.

Denar za kombi, gorivo, hrano in na splošno preživetje Leo in Jonas zbirata s kampanjo, ki sta jo pravkar zagnala na portalu za množično financiranje Indiegogo.

Različnih ponudb je v kampanji cel kup, že najdeš svojo, če želiš podpreti fanta. Mi ju bomo spremljali, gotovo ne bo dolgcajt.

Kampanja na indiegogo.com

Sledite nam