Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
8. maja 2019

Dirke v spustu so le vrh ledene gore, ki pritegne gledalce, medije in tekmovalce z vsega sveta. Lošinj pa lahko kolesarjem vseh vrst skozi vse leto ponudi še več.

Lanska dirka v spustu za svetovni pokal na progi nad Velim Lošinjem je bila vrhunec dolgoletnega projekta, pri katerem so sodelovale turistične organizacije, atletski klub z Lošinja in kolesarski klub iz Trbovelj. Prvi spust svetovnega pokala v sezoni 2018 je na Lošinj pripeljal goste in predstavnike medijev z vsega sveta, Lošinj, Krvarner in Hrvaško pa je postavil na zemljevid sveta gorskega kolesarstva.

Še več, svetovni pokal na Lošinju je kolesarska dirka najvišje ravni, ki so jo kdaj koli priredili na Hrvaškem, z njo se lahko primerja le še tekmovanje BMX kolesarjev prostega sloga v Osijeku. A gorskokolesarski spust pritegne veliko večjo pozornost svetovne javnosti, konkurenca med najboljšimi pa je v zadnjih letih izredno visoka.

Projekt med drugim pospešuje tudi razvoj kolesarske ponudbe na otoku Lošinju. Ponudba hotelov in drugih namestitev je bila že prej na visoki ravni, zdaj pa temu dodajajo še nove gorskokolesarske poti, ki bodo dopolnile sliko Lošinja kot kolesarske destinacije za vse leto.

Naslednja dirka na sporedu je Unior Downhill Cup Lošinj, mednarodna dirka prve kategorije UCI, ki bo 11. in 12. maja na enaki progi, kot jo uporabljajo za svetovni pokal. Le nekaj lažja in krajša bo, da bo primernejša za širši krog nastopajočih, saj ob članskih kategorijah tu nastopajo tudi mladinske, veteranske in amaterske. Naslednja dirka v spustu za svetovni pokal pa bo na Lošinju 9. in 10. maja 2020.

V organizacijo svetovnega pokala in drugih mednarodnih tekmovanj se je vključila praktično celotna lokalna in širša skupnost. Brez takšne podpore projekta, kot je svetovni pokal, ne bi bilo mogoče uspešno izvesti.

Ob prirediteljih AK Lošinj in MTB Trbovlje je kot uradni partner prireditve v organizacijo vključena tudi Hrvaška turistična skupnost. Soprireditelja sta mesto Mali Lošinj in Turistična skupnost mesta Mali Lošinj. Prireditev pa podpirata še Turistična skupnost Kvarnerja in podjetje Lošinj Hotels & Villas.

Prvo dirko v spustu na Lošinju so priredili v maju 2013. Zamisel je prišla od prirediteljev dirke DH Javor v Trbovljah, pri organizaciji pa se je pridružil AK Lošinj. Navdušenci nad spustom iz Trbovelj so namreč že več let svoj dopust preživljali na Lošinju in kolesarili po tamkajšnjih poteh. Počasi je tako prišlo tudi do zamisli o organizaciji dirke v spustu. Ostalo je zgodovina, kot se temu reče.

losinjworldcup.com

Video: Svetovni pokal na Lošinju


Preberi še
Unior DH Cup 2019: Konec tedna začetek na Lošinju

Furam zase
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam