17. avgusta 2017

Skoraj tri desetletja dirkanja v prestolnici, z nekaj vmesnimi prekinitvami. In ta vikend bo vroče! V Savskem naselju.

BMX dirkanje v Ljubljani ima praktično tri desetletja dolgo zgodovino. Novo poglavje se bo odvijalo na prihajajoči mednarodni dirki, na kateri bodo prvič na tej progi v uporabi profesionalna štartna vrata. Na dirki bodo nastopili tekmovalci iz Avstrije, Italije, Madžarske in seveda Slovenije.

BMX Race Ljubljana

je dvodnevno tekmovanje. Na nedeljski dirki pa se bodo tekmovalci borili tudi za naslove državnih prvakov v disciplini BMX Race. Ljubljanska BMX proga v Savskem naselju je že gostila podobna tekmovanja, a tokrat bodo prvič v uporabi nova hidravlična štartna vrata, ki predstavljajo najnovejšo posodobitev tega objekta in bodo omogočala še boljše treninge in izvedbo tekmovanj.

BMX Race je vendarle olimpijska disciplina in hkrati odlična začetna točka za vse mlade kolesarje, zato je razvoj takšnega objekta v prestolnici zelo pomemben.

Na dirki BMX Race Ljubljana so razpisane starostne kategorije od pod devet let pa vse do najmočnejše kategorije 17 let in več, v kateri bo bržkone prvi zvezdnik Filip Flisar, saj so BMX kolesarji pri nas manj znani.

Filip – pozimi svetovni prvak v smučarskem krosu, poleti pa tekmovalec ekipe Unior Tools Team v BMXu in 4-krosu – bo nastopil na nedeljskem državnem prvenstvu. Sicer pa pričakujemo močno zasedbo mariborskega kluba BSX Racing Team, ajdovskega Črn trn in seveda domačega Rajda.

Na štartu bodo tudi številni tekmovalci iz okoliških držav, zato bodo tekmovanja zagotovo zelo zanimiva. Privlačen je tudi nagradni sklad – zmagovalec članske dirke bo dobil 500 evrov, kar ni zanemarljiv znesek!

Program tekmovanja:

Sobota, 19. 8. BMX Race Ljubljana
12.00 – Prijave
13.30 – Trening
15.30 – Dirka, sledi podelitev

Nedelja, 20. 8. BMX Race Ljubljana + državno prvenstvo
 9.00 – Prijave
10.00 – Trening
11.30 – Dirka, sledi podelitev

Razpis in prijave

BMX Race Ljubljana na facebooku

Fotografiji sta z lanske dirke. Foto Anže Furlan

Sledite nam