24. novembra 2011

Na večeru zvezd KZS kolesarja leta Tanja Žakelj in Borut Božič, Nejc Rutar pa gorski kolesar leta. S cestno kolesarko Polono Batagelj vsi naj naslovi ostali na Primorskem.

Najboljša kolesarja Kolesarske zveze Slovenije za leto 2011 sta gorska kolesarka Tanja Žakelj in cestni kolesar Borut Božič. Ta in druge naslove so nocoj podelili na prireditvi Kolesarske zveze v hotelu Grandvid na Lavrici.

Tanja, članica ekipe Orbea Geax s sedežem na Črnem Vrhu nad Idrijo, je letos prvič nastopala v elitni članski konkurenci. Najvišje je posegla na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu na Slovaškem, kjer je osvojila bronasto kolajno. Sezono je končala na 8. mestu lestvice UCI.

Borut, letos še član mostva Vacansoleil, je na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu osvojil 7. mesto v cestni dirki, na dirki po Švici je dobil etapo.

Oba prvonagrajena sta doma v občini Idrija, na Severno Primorsko pa sta šla tudi naslednja dva pomembna naslova: cestna kolesarka leta je Polona Batagelj, gorski kolesar leta pa Nejc Rutar (Orbea Geax/Unior Tools Team), ki je na SP s 30. mestom dosegel najboljšo slovensko člansko uvrstitev doslej.

Na naslovni fotografiji Tanja Žakelj in Nejc Rutar. Foto Grega Stopar.

Izjavi Tanje in Nejca v videu

Sledite nam