Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
11. marca 2014

V Grožnjanu preskusili kolesa in telesa. Rutar najhitrejši v seštevku treh voženj, Medvešček pa z najboljšim časom proge.

V nedeljo so slovenski, hrvaški in italijanski tekmovalci v disciplini enduro preskusili eno od etap trase preizkušnje Enduro Grožnjan, ki bo 11. in 12. oktobra s prvo izvedbo zaključila letošnjo sezono serije SloEnduro. Ta se 12. in 13. aprila začne z dirko Enduro 3 camini nad Trstom, vmes pa bo še šest preizkušenj na slovenskih tleh.

V Grožnjanu se je na vabilo “dajmo se malo zapeljat in poštopat” odzvalo kar 54 kolesarjev.

Ožja ekipa SloEndura se je sicer v Grožnjanu zbrala že vikend prej, ko jih je pričakalo slabo vreme, tokrat pa so spomladanske razmere privabile večje število tekmovalcev.

Dan v Grožnjanju je prišel prav za preskus novega sistema za merjenje časa, koles in druge opreme tekmovalcev ter tudi za preskus telesne pripravljenosti.

Vrstni red na dnu je narejen po seštevku treh najboljših voženj vsakega kolesarja na progi.

Najboljši čas je dneva je dosegel Kristjan Medvešček (KK Črn trn), v seštevku treh najboljših voženj pa je bil Kiko tretji za lanskim zmagovalcem serije SloEnduro Nejcem Rutarjem (Unior Tools Team) in Tadejem Razpetom (Pedal Racing team).

Med dekleti je bila najhitrejša Zarja Černilogar (KK Črn Trn) pred Ano Zupan (Energijateam.com) in Nino Rupnik (za katero zdajle prvič objavljamo, da je po novem članica ekipe Orbea Geax).

Poročilo na www.sloenduro.com

Fotogalerija Damijanić Photography na Facebooku

Na uvodni fotografiji Nejc Rutar, vse foto Matej Damijanić/Damijanić Photography


Grozni enduro test

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam