27. oktobra 2018

Za piko na i prve sezone društva Golovec trails uspešna delovna akcija in izgradnja prvega “climb traila”.

Ljubljansko društvo Golovec trails še ni staro leto dni, ustanovili so ga v lanskem novembru. V tem času so zbrali nekaj več kot sto članov. Če lahko sploh rečemo, da se sezona kdaj zaključi, so jo prejšnji konec tedna z drugo delovno akcijo na “svojem” istoimenskem igrišču Golovec trails na rudniški strani Golovca: v soboto so urejali poti, v nedeljo so furali in se fotografirali.

Delovne akcije se je udeležilo več kot 60 parov pridnih rok, tako da so bili učinkoviti, med drugim so zgradili “vzpenjačo”, vzpon, ki bo nadomestil dosedanje vzpenjanje po strmi vlaki, kjer je šlo le v najlažjih prenosih, za marsikoga pa kar peš.


Foto Tadej Krašovec

V vzpon se dostopa neposredno iz treh spustov (Trije bratje, Žabarska in Zmajeva), namen je tudi razbremenitev cirkusa na dvorišču družine Žabjek lučaj od vznožja poti. Poleg parkiranja avtomobilov na drugi strani Dolenjske ceste (s kolesom je od parkirišč nakupovalnega središča Rudnik do hriba le nekaj minutk) je zaželeno tudi dostopanje do poti po vlaki na koncu Hudourniške ulice ali asfaltni cesti proti Orlam.

Vzpenjača v spodnjem delu vijuga in prečka proge, zato je na križiščih potrebne nekaj pozornosti. V nadaljevanju se priključi na vlako, a jo nameravajo v podobnem slogu potegniti še višje.

Kljub dežju je bila udeležba odlična tudi na nedeljskem preizkušanju sveže nališpanih poti.


Nedeljska “foto tura”, foto Ma_Tej

“To je bila druga takšna letošnja akcija,” pravi predsednik društva Tadej Tekavčič. “Izvedli smo tudi prvo tekmovanje, enduro dirko Golovec trails v seriji SloEnduro 4Fun, brez večje promocije smo začeli z brazplačnim vodenjem turistov in zaenkrat že imeli goste iz sedmih držav.”

Kot rečeno, sezona na Golovec trails se s tem ne zaključi, zaradi zbite ilovnate podlage tudi vožnja v mokrem tu ni problematična. Vabljeni torej!

golovectrails.com
www.facebook.com/golovectrails
www.instagram.com/golovec_trails

Uvodna fotografija foto Tadej Krašovec

Sledite nam