27. junija 2016

Koroško zastopstvo na tretji preizkušnji italijanske enduro serije v Dolomitih: Peršak s smolo iz vodstva v ozadje, Kordež na stopničkah v master 2.

Koroška klapa se je odpravila v osrčje Dolomitov v dolino Val di Fassa, natančneje v Canazei. Tretja dirka italijanske serije Superenduro je hkrati štela tudi kot kvalifikacijska dirka za EWS 2017, tako da je bilo na štartu skoraj 400 tekmovalcev. Poroča Primož Gams:

Organizatorji so pripravili 4 dolge epske etape in zaključni “downtown”. Kombinacija transferjev preko gondol je poskrbela za zares dolge etape, ki so vključevale prav vse, kar lahko nudi gorsko kolesarjenje.

Dirkaški dan se je začel v soncu, nato je prišla prva nevihta. Ko smo čakali na štart prve etape na 2300 m nadmorske višine, se je kar grdo ulilo. Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew) je dosegel 4. čas etape. Ostali naši med 40. Na drugo etapo smo nato v dežju še malo gonili. Najstrmejša in najbolj tehnična etapa dneva je pripadla Vidu. Tako je po dveh etapah vodil z naskokom 10 sekund pred kasnejšim zmagovalcem Alexom Lupatom.

Zaradi nevihte in udara strele v sedežnico so organizatorji spremenili program. Tako so prekinili tretjo etapo, podaljšali vmesni postanek in nato tekmovalce napotili na četrto etapo, dolgo kar 5,1 km. Peršak je na zgornjem skalnem delu prebil prednjo gumo in želja po vrhunskem rezultatu je obstala med svizci visoko v Dolomitih.

Najvišje uvrščeni Slovenec je tako bil Robi Kordež (Black Hole Enduro Team) na skupnem 24. mestu in na tretji stopnički v svoji kategoriji master 2. Primož Gams (Black Hole Enduro Team) je zaključil na skupnem 49. mestu, Luka Krivonog (Black Hole Enduro Team) pa na 87. mestu. Na dirki je bil tudi naš prijatelj Miha Vasilensko, ki je končal na 50. mestu. Pri ženskah je zmago suvereno slavila Tracy Moseley.

Peršak: “Super vikend. Rezultata žal ni bilo, sem pa videl kje sem in naredil dober trening pred EWS v La Thuile čez 3 tedne.”


Vrstni red
1. Alex Lupato 20:19,81
2. Matteo Raimondi +7,51
3. Marco Milivinti +10,11

24. Robi Kordež (Black Hole Enduro Team) +1:58,07
49. Primož Gams (Black Hole Enduro Team) +2:54,01
50. Miha Vasilenko (Specialized Rusija) +2:59,32
87. Luka Krivonog (Black Hole Enduro Team) +4:03,69
111. Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew) + 4:47,67

www.superenduromtb.com
Fotogalerija prirediteljev

Fotografije Francesco Bartoli Avveduti/superenduromtb.com in Black Hole Enduro Team

Sledite nam