istria mtb stage race
20. januarja 2023

Nova etapna dirka na Hrvaškem, natančneje v Istri. Tri etape in enkratno doživetje.

Da je Istra kolesarski raj, vemo že dolgo. Da so poti v Istri lahko lahke, lahko pa zaradi konfiguracije terena izredno zahtevne, ve vsak, ki je kdaj kolesaril v tistih koncih. Da pa lahko tekmuješ na dirki dvojic, pa je nekaj čisto novega. Adria Bike, organizator istoimenske serije gorskokolesarskih dirk na Hrvaškem, je pod vodstvom Hrvoja Sepića pripravil dirko, ki je v tem delu še ni bilo. V veliko pomoč pri sami zasnovi in trasah je bil cestni in gorski kolesar Pavao Roset. Premierno bo Istria MTB Stage Race na sporedu med 21. in 23. septembrom.

Kraji, kjer bo speljana dirka Istria MTB Stage Race

Kot je zaenkrat znano, bo dirka potekala med Porečom, Pazinom in Labinom. Etape bodo tri. Kolikšna bo točna dolžina posamičnih etap, še ni znano, okvirna dolžina je zaenkrat 250 kilometrov z okoli 2500 višinskimi metri vzponov.

Etape bodo tri. Vsaka etapa bo razdeljena na tri območja merjenja časov z dvema vmesnima sektorjema za nevtralizacijo časovne razlike med kolesarjema. Ta bosta v približni dolžini dveh kilometrov. Več podrobnosti kmalu. Dozdeva se nam, da zna biti zelo zanimiv format dirkanja.

Istria MTB Stage Race – The Goat Race

Istria MTB Stage Race je dirka dvojic – moških, ženskih ali mešanih. Za ljubitelje e-gorskega kolesarjenja bo na voljo tudi tovrstna kategorija. Drugače pa je minimalna starost za udeležbo na dirki dopolnjenih 18 let.

Kategorije:

  • moški (18 do vključno 39 let).
  • moški master (od 40 do vključno 49 let).
  • moški grand master (50 let in več).
  • ženske (enotna starostna kategorija).
  • mešani pari (enotna starostna kategorija).
  • e-bike (v tej kategoriji mora biti vsaj en kolesar na e-kolesu).

Prijave se odpro 30. januarja. Če si želiš pridobiti poseben 10-odstotni popust na startnino, se registriraj na tem mestu.

Več informacij kmalu na adriabike.hr in na mtb.si.

Dirka na družbenem omrežju facebook: @istriastagerace

Naslovna fotografija Adria Bike

Preberi še

Adria Bike

Sledite nam