16. marca 2014

Zmage v vseh kategorijah v Italijo, Halzer za las ob absolutno zmago, Volčič vodstvo izpustil z defektom.

Na današnji otvoritvi domače sezone s štartom in ciljem v Mirnu ter v organizaciji Ales.ca-racing v sodelovanju z DEŠ Fleš je nastopilo kar 225 kolesark in kolesarjev iz Italije in Slovenije. Zmaga na drugem Kras krosu (ki zaradi krajše razdalje ni maraton temveč po italijansko “gran fondo”) je odšla v Italijo s Tizianom Carrarom, ki je za 40 km potreboval malce manj kot uro in 36 minut. Šele v zaključku je za las ugnal Miho Halzerja (Energijateam.com), dobre pol minute pozneje pa sta bila v cilju še tretjeuvrščeni, domačin Tomaž Volčič (KK Nova Gorica, vodstvo je sredi trase izgubil po defektu), ter čertouvrščeni, mladi Korošec Rok Naglič (KK Ravne).

Vsi so nastopali v kategoriji od 18 do 40 let, za njimi pa je kot peti absolutno prišel v cilj zmagovalec kategorije 40-50 let, Italijan Michele Pittacolo, nekdanji vrhunski gorski kolesar, ki po hudi nesreči zadnja leta osvaja kolajne na cesti med parakolesarji, tudi bron s paraolimpijskih iger v Londonu ima. V tej kategoriji sta ob njega na stopničke stopila Cristian Poberai in Peter Vesel (Uni team).

Najhitrejša ženska je bila Italijanka Antonella Incristi pred Tino Perše (Calcit bike team) in Donatello Cosliani.

Vrstni redi na desfles.si

Na uvodni fotografiji skupinica s Carrarom, Nagličem, Boštjanom Hribovškom in Volčičem. Foto Bojan Marušič, oglej si njegovo facebook galerijo.

Sledite nam