10. decembra 2012

Bovški festival filmov o športih na prostem med 28. in 30. decembrom, kot vedno z veliko kolesi in kolesci ter tudi z okroglo mizo o pravnem položaju gorskega kolesarstva. Video napovednik.

Šesti bovški filmski festival s tematiko športov na prostem in narave (BOFF – Bovec Outdoor Film Festival) prihaja od petka 28. do nedelje 30. decembra. Tokrat v celoti v Stergulčevi hiši na osrednjem bovškem trgu.

V treh filmskih večerih bodo prikazali 24 filmov, pred projekcijami pa vam pomagajo preživljati čas tudi drugače: z delavnico varnejšega freeride smučanja in deskanja na Kaninu, stojnico s knjigami, fotografsko razstavo … in v soboto z okroglo mizo z naslovom “Gorsko kolesarstvo in zakonodaja v Sloveniji”. Pogovor, ki se začne ob 16. uri, bo vodil športni novinar Tomaž Kovšca, sicer tudi član festivalske žirije, gostje omizja pa še niso potrjeni.

Ne po naključju bosta prav tako v soboto na sporedu tudi oba letošnja gorskokolesarska filma. Switch Blaža Tomažina v sklopu, ki se začne ob 18. uri, Skupaj smo močnejši (Strength In Numbers) kanadske produkcije Anthill pa v sklopu, ki se začne ob 20. uri.
Omenimo še tretji kolesarski film, avstrijski It Is All About… s Slovencem dobro znano tematiko ultrakolesarske dirke čez ZDA. Na sporedu je v petek ob 18. uri.

Za ogled filmov festivala BOFF bodo prvič naprodaj vstopnice. Abonmajska tridnevna vstopnica bo naprodaj za 12 evrov, dnevna za 5, za posamezen sklop (dva ali trije zaporedno predvajani filmi) pa 3 evre.

www.boff.si

Na uvodni fotografiji Kristjan Vreček, ki s Switchom po Mariboru in Ljubljani frči še v Bc. Foto Aljaž Sedovšek/Switch

Prizore iz filmov 6. BOFF preletite v video napovedniku

Sledite nam