kras kros
12. marca 2024

Na nedeljskem granfondu na Krasu najhitreje Rok Naglič in Lara Kocjancic. Za najhitrejše dobro urico in pol.

Zaradi izredno slabe vremenske napovedi so prireditelji devetega Kras krosa že resno razmišljali, da bi prireditev prestavili ali prilagodili (skrajšali) traso. Naposled so se odločili, da ni umika – kot se v kolesarstvu spodobi. In v nedeljo niti ni bilo prehudo mokro.

Na 38-kilometrsko traso z 800 višinskimi metri vzponov se je iz Mirna podalo 13 kolesark in 162 kolesarjev. Da 38 km za najboljše ni prav veliko, so spet dokazali tisti, ki so do cilja potrebovali le nekaj več kot uro in pol.

Najhitrejši moški

Rok Naglič (Calcit bike team) je ponovil predkoronsko zmago iz leta 2019 na 7. izvedbi dirke. Tokrat s časom ure, 34 minut in 56 sekund, kar pomeni povprečno hitro 24 km/h. Kmalu za njim je bil v cilju Benjamin Wayer (Team Todesco), nato pa še Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh). Pod absolutne stopničke sta pridrvela še Matjaž Lozar (MBK Črni Vrh) na 4. in Blaž Kavčič (KK Završnica) na 5. mesto, pred lanskega zmagovalca Daniela Pozzecca (ASD Flamme Rouge, ki se je letos moral zadovoljiti s 6. mestom.

rok naglič
Rok Naglič

Najhitrejše ženske

Med ženskami je bila v cilju prva Lara Kocjancic, manj kot minuto pred Jessico Merlach (obe MBC Trieste), tretja je bila Laura Ukovich (ASD Generali Tieste) in kot četrta prva s te strani meje, Ana Podpečan (Energijateam.com).

Hitri veterani

V kategorijah je Nejc Teran (Calcit Bike Team) zasedel 2. mesto v kategoriji mlajših mladincev, njegov klubski kolega Boštjan Hribovšek je bil prvi v kategoriji 40-44, Mitja Černe (Deš Fleš) prvi v 45-49, Uroš Breški (Djak Bfitted) prvi v 50-54 in Dean Jamšček prvi v 55-59.

Vrstni redi

kraskros.com

Kmalu, 24. t.m., se nedaleč stran od Mirna, v Vrtojbi, z mednarodno dirko XCO Vrtojba začne slovenski pokal v krosu SloXcup.

Preberi še

Mednarodne dirkaške: Vita na stopničkah v Italiji
MTB ZLIK: Potili so se na XC Ježenj

Sledite nam