MTB, mednarodne dirkaške
4. marca 2024

Verona MTB International, nov datum Blidinje BIKE Festivala, Greek Series by Alter Bike Tours, Red Bull Cerro Abajo in Internacional Candeleda-Gredos.

Verona MTB International

V Veroni je potekala dirka v olimpijskem krosu kategorije C2. Italijani so na start privabili kar nekaj znanih imen, letošnjo tekmovalno sezono pa je začela tudi Vita Movrin, še naprej v ekipi Trinx Factory Team. Vita je v elitni kategoriji osvojila odlično tretje mesto. Zaostala je le za Avstrijko Lauro Stigger (Specialized Factory Racing) in Italijanko Giorgio Marchet (KTM Protek Elettrosistemi). S tretjim mestom si je Vita priborila tudi dragocenih 15 točk UCI. V moški konkurenci je zmago osvojil Italijan Juri Zanotti (Team BMC).

Video vrhunci Verona MTB International

Vse vrstne rede najdeš na mtbdata.com.

Blidinje BIKE Festival

Največji kolesarski festival v Bosni in Hercegovini smo že napovedali: Blidinje BIKE Festival: Prijave na največji dogodek v BiH so že odprte. Sedaj so organizatorji sporočili, da dogodek prestavljajo za teden dni. Tako bo Blidinje BIKE Festival na sporedu med 12. in 14. julijem.

Greek MTB Series by Alter Bike Tours

Na grškem otoku Salamina so imeli pester dirkaški program s kar štirimi dirkami kategorije UCI. Na prvi dirki 28. februarja, ki je bila razreda C1, sta slavila Švicar Filippo Colombo (Scott-Sram MTB Racing Team) in Južnoafričanka Candice Lill. Dan zatem je bila na sporedu že druga dirka Salamina Epic Race. Tudi ta razreda C1. Zopet sta na najvišjo stopničko stopila Colombo in Lill.

Po dnevu počitka je bila 2. marca na sporedu že tretja preizkušnja in tudi v tretje je slavil Colombo. Prav tako je tretjo zmago v vrsti dosegla Lill. Zadnja v seriji dirk je bila 3. marca in je bila kategorije hors. Filippo Colombo je vknjižil četrto zaporedno zmago, drugi je bil Sebastian Fini (Lapierre Mavic Unity), tretji pa Maximilian Foidl (KTM Factory MTB Team). Tudi pri ženskah brez presenečenj. Candice Lill še v četrto. Na drugo mesto se je uvrstila Kate Courtney (Scott-Sram MTB Racing Team), na tretje pa Greta Seiwald (Decathlon Ford Racing Team).

Red Bull Cerro Abajo

Sezona uličnih spustov je v polnem zamahu. Eden najbolj znanih je zagotovo tisti v Čilu. 20. Valparaiso Red Bull Cerro Abajo je osvojil Lucas Borba, ki je za dobro desetinko sekunde premagal Felipeja Agurta, tretji je bil Adrien Loron. Veterana tovrstnih dirk, Tomaš Slavik in Johannes Fischbach, dirke nista končala. Vrstni redi na pinkbike.com.

Gran Premio Internacional Candeleda-Gredos

Na španskih tleh tokrat brez slovenskih nastopov, a vsekakor z zelo močno konkurenco. Na dirki razreda C1 sta slavila domačin David Valero Serrano (BH Coloma Team) in Estonka Janika Lõiv (KMC Ridley MTB Racing Team). Vrstni redi na mtbdata.com.

Naslovna fotografija posnetek zaslona youtube

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam