xc kočevje
25. maja 2022

V soboto in nedeljo tretja dirka serije SloXcup in mednarodna dirka prve kategorije. Na progi ena večja novost, progo si oglejmo v videu.

Konec tedna bo MTB trail center Kočevje gostil dvodnevni dogodek v pokalu SloXcup. V soboto se bodo pomerile najmlajše kategorije do 13 let, nedelja je rezervirana za članske, mladinske, amaterske in veteranske kategorije.

V zgornjem videu progo spoznamo z Vito Movrin (Energijateam.com), trenutno drugo najmočnejšo Slovenko v članski kategoriji v olimpijski disciplini.

Opaznejša spremba na progi je, da je eno pentljo v prvem delu kroga zamenjala druga, spreljana višje po vzponu Friderik.

Spet močna konkurenca

yana belomoina
Jana Belomojna

Na štartu bosta večkratni zmagovalki Tanja Žakelj in Jana Belomojna, ki je slavila tudi lani. Med člani bosta prav tako nastopila nekdanja zmagovalca, brata Luca in Daniele Braidot iz Italije. Da bo dirka pestro mednarodno obarvana, bodo poskrbeli tudi kolesarji iz Mehike, Nove Zelandije, Južne Afrike ter nam bližnjih držav Nemčije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske itd. Seveda bo nastopil tudi Rok Naglič ter ostali slovenski kolesarji. Lista prijavljenih se polni, čas za prijavo je še do četrtka do polnoči.

rok naglič
Rok Naglič lani v kočevskem “skalovju”

Sobotni in nedeljski spored

V soboto se bodo mladi kolesarji poleg dirke pomerili tudi na spretnostnem poligonu, ki običajno nekoliko premeša končne rezultate. Poligon ob 16. uri čaka kategorije U11 in U13, kategoriji U9 in U11 se bosta pomerili po dirki, ki jih čaka ob 17. uri oziroma pol ure kasneje.

V nedeljo bodo dirko ob 10. uri otvorile kategorije U15, sledi dirka amaterskih in veteranskih kategorij, nato ženske elite in mladinke, kot običajno pa se bodo na 4,1 km dolgem krogu s 150 metri višinske razlike zadnji pomerili člani in mladinci.

Vremenska napoved za konec tedna ni najbolj obetavna, zato primerna obutev in oblačila niso odveč.

Vse o dirki na xckocevje.com

www.sloxcup.com

Fotografije prijavim.se
Video Porson media

Preberi/oglej si še

XC Kočevje: Video 2021
V Kamniku zmaga Belomojne in Braidota

Sledite nam