22. junija 2014

Blaža v Završnici dobila dvoboj s Tanjo, Calcitova kolesarja sta si razdelila mlajši in elitni članski naslov.

Dvoboj 34-letne Blaže Klemenčič (Felt Fentstraa Kenda) in devet let mlajše Tanje Žakelj (Unior Tools Team), evropske podprvakinje in prvakinje, je bil vrhunec letošnjega (triindvajsetega) državnega prvenstva v krosu, ki ga je na že klasičnem prizorišču – a ne klasični progi – v Završnici pri Žirovnici v soboto priredil istoimenski klub.

Že tretjič zapored je bila hitrejša Blaža. Po lanski zmagi z minimalno prednostjo petih sekund je tokrat ciljno črto prečkala s skoraj minuto prednosti.

“Lani je bilo presenečenje, letos pa se je že na EP videlo, da sem bila močna, da sem vlekla naprej, medtem ko je Tanja zadaj lahko hranila moči. Tukaj sva šli vsaka svojo dirko. Vrnila sem ji za EP, čeprav je ona imela načrt, da se mi oddolži za lanski ukradeni naslov,” je v cilju za Delo povedala Blaža.

Tanja prav tako za Delo: “V prvem krogu sem naredila napako, stopiti sem morala s kolesa, ker sem s preveliko hitrostjo prišla v ovinek. Tudi sicer sem delala napake v gozdu, videlo se je, da je bila proga na novo trasirana. Nisem bila sproščena, to pa je Blaža s pridom izkoristila in ustvarila razliko, jaz pa nisem imela moči, da bi jo ulovila.”

Po zlatu in srebru na EP prejšnji teden do dvoboja ni prišlo: Blaže ni bilo na sobotni dirki v Kamniku, Tanje pa ne naslednjega dne v Samoboru, saj se že v Kamniku ni počutila najbolje, malce jo je zdelala viroza.

Dirko članov je dobil Boštjan Hribovšek z desetimi sekundami prednosti pred klubskim kolegom iz Calcit bike teama in mlajšim članom Gregorjem Krajncem, naslova, zlati koljani in majici prvaka za oba torej. Sledil je naslednji klubski dvoboj in sicer iz ekipe Energijateam.com, v katerem je Miha Halzer za srebro med elito ugnal Mitjo Tancika.

Med mladinci je državni prvak postal Rok Naglič (KK Ravne).

Vrstni redi članic, članov in starejših mladincev spodaj, vsi pa tukaj na prijavim.se

Kup fotografij v fb galeriji prijavim.se – prvi del in drugi del

Na uvodni fotografiji Tanja in Blaža v cilju po devetih krogih, foto Frane Kranjec/prijavim.se

Vrstni redi DP XCO, Završnica, 21. junij 2014

Sledite nam