Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
22. marca 2016

Z osmo dirko se je v Vallelungi pri Puli zaključila še ena sezona zimske lige Istre in Kvarnerja. Slovenci vladajo v U40.

Kakšno srečo imamo, da imamo pred nosom Istro in Kvarner. Ne le zaradi prijazne klime za zimsko kolesarjenje, tudi zaradi tamkajšnje MTB zimske lige. Deveta sezona te neuničljive, preproste in priljubljene serije dirk v krosu se je v nedeljo zaključila na območju nekdanje vojašnice jugoslovanske mornarice v Vallelungi pri Puli.

Kot se za konec zimske lige spodobi, so bile razmere na osmi in zadnji preizkušnji serije pomladne in hlače kratke. Na razgibani progi se je pomerilo kar več kot 150 kolesark in kolesarjev, med njimi tudi vrsta slovenskih.

V dirki starejših kategorij je bil najhitrejši Đani Simčić (KBBXS Adrenalina) pred Gregorjem Dimicem in Mitjem Tancikom (oba Energijateam.com). Đani je pred Gregorjem tako zmagal v kategoriji do 30 let, Mitju pa je pripadla zmaga v najštevilčnejši kategoriji med mlajšimi od 40 let pred še enim klubskim kolegom Janezom Dejakom.

Končna razvrstitev

Letos v ZLIK prvič niso razglasili skupnih zmagovalcev po spolih, le po kategorijah. V elitni konkurenci mlajših od 30 let je krona pripadla Bažonu pred Lukom Vodopivcem in Anžetom Marinčičem (KK Melamin). Do 40 let je zmagovalec postal lanski skupni prvak Janez Dejak pred Klaudiom Medico (Grožnjan) in Gregorjem Sikoškom (Bikerepublic). Člani slovenskih klubov so odnesli še nekaj kolajn v končni razvrstitvi najmlajših kategorij.

V vseh zimi se je na dirkah preizkusilo več kot 300 kolesarjev, med njimi več kot 100 v mlajših kategorijah.

Po pestri sezoni, ki se je z dirko v Kočevju zopet dotaknila tudi slovenskih tal, se že veselimo jubilejne desete sezone. Za organizacijo so se trudili v klubih BK Campetto, BBK Grožnjan, BK Novigrad, BK Žminj, BK Poreč, BK AXA, BK Grobnik, KD Melamin in SRU Bike Spirit.

Končna razvrstitev na prijavim.se

www.facebook.com/mtb.zimskaliga

Poročilo z vrstnimi redi iz Vallelunge na biker.hr

Preberi še:
Krajnc najhitrejši na vremenskem vrtiljaku v Kočevju
Tahitre: Sikošek nepremagljiv
XC Kornarija in CX Kranj, aktivni (dirkaški) vikend

 

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam